Nog één maand stemmen voor de ACSI Awards 2024

Stemmen voor de ACSI Awards 2024

Nog één maand stemmen voor de ACSI Awards 2024

De ACSI Awards 2024, georganiseerd door campingspecialist ACSI, biedt kampeerders de kans om hun favoriete Europese campings te kiezen. Dit jaar vindt alweer de derde editie van deze jaarlijkse verkiezing plaats. De winnende campings ontvangen een stijlvolle award en een certificaat, dat ook op de ACSI-website zichtbaar zal zijn​.

Er zijn negen specifieke categorieën waarin gestemd kan worden, waaronder ‘Leukste camping voor kinderen’, ‘Mooiste campingzwembad’, ‘Beste fietscamping’, enzovoort. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor ‘Beste camping’ en ‘Beste kleine, fijne camping’, die per land worden bepaald op basis van het totaal aantal stemmen​.

Stemmen tot 15 januari

Het stemmen begon op 15 september 2023, en kan nog tot 15 januari 2024. Kampeerders hebben dus nog een maand de tijd om hun stem uit te brengen. Dat kan via een online formulier op de website van Eurocampings, waarbij ze maximaal drie categorieën per camping kunnen selecteren.

Doel van de ACSI Awards

Volgens Ramon van Reine, de CEO van ACSI, is het doel van de Awards om excellerende campings extra te belichten en te belonen voor hun inzet. Het winnen van een ACSI Award wordt gezien als een bewijs van kwaliteit en een uitstekende vakantie-ervaring​.

De eerste ACSI Awards werden in 2021 georganiseerd. Het idee achter de Awards is het erkennen van uitzonderlijke campings en het bieden van inspiratie voor toekomstige kampeervakanties​. Doordat deze verkiezing door de ACSI wordt georganiseerd, sinds 1965 bekend als dé campingspecialist in Europa, heeft deze een groot draagvlak.

Er zijn nogal wat verschillen met de eerste editie van de verkiezing. In de eerste editie van de ACSI Awards waren er namelijk enigszins andere categorieën, zoals ‘Beste campinganimatie’ en ‘Beste fiets- en wandelcamping’. Maar ook toen waren er prijzen voor zowel winnende campings als voor de stemmende kampeerders​.

Waarde van het winnen van een ACSI Award

Het winnen van een ACSI Award biedt diverse voordelen voor campings. Ze ontvangen namelijk niet alleen erkenning en een kristallen award, maar ook extra zichtbaarheid op ACSI’s platforms. Campings die winnen krijgen een speciaal icoontje op de ACSI-website en in de apps, waardoor ze extra opvallen in zoekresultaten.

Dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de camping voor toekomstige kampeerders​. Daarnaast besteedt ook uitgebreid aandacht aan de winnaars, zowel online als offline. De winnende campings worden vermeld op een speciale pagina op de ACSI-website, in nieuwsbrieven, social media, en in ACSI-publicaties zoals ACSI FreeLife magazine. Dit vergroot het bereik en de naamsbekendheid van de winnende campings​.

De campings worden door ACSI aangemoedigd om actief stemmen te werven. ACSI biedt een promotiepakket aan met materiaal voor online en offline gebruik, waaronder online banners, nieuwsbrief footers, en flyers met QR-codes voor eenvoudig stemmen​.

Feestelijke prijsuitreiking door ACSI-inspecteurs

De winnaars worden in mei 2024 bekendgemaakt. De uitreiking van de awards en eervolle vermeldingen wordt gedaan door ACSI-inspecteurs, die een nauwe relatie hebben met de campings in hun gebied. Dit geeft een persoonlijk tintje aan de uitreiking en genereert ook de nodige lokale media-aandacht​.

ACSI organiseert ook evenementen voor de uitreiking van de awards. Zo was er een bijzondere ceremonie in Altea, Spanje, voor de winnaars uit Spanje en Portugal. Daar reikten ACSI-CEO Ramon van Reine en Business Developer Frank Jacobs persoonlijk de prijzen uit. Dit evenement omvatte presentaties, een lunch, en een ceremonie, waardoor het een feestelijk en gedenkwaardig moment werd​​.

Eervolle vermeldingen

Ook als een camping niet tot de winnaars behoort zijn er de nodige voordelen. ACSI erkent namelijk ook campings die net geen award hebben gewonnen. Zij krijgen eervolle vermeldingen. Deze campings ontvangen een oorkonde en extra de nodige zichtbaarheid op ACSI’s platforms, waardoor ze ook als aantrekkelijke vakantiebestemmingen worden gepresenteerd​.

Ook prijzen voor de stemmers

Door te stemmen op de deelnemende campings voor de ACSI Awards, maken kampeerders kans op prijzen. Onder de prijzen is een week kamperen in een luxe SunLodge op Camping Birkelt in Luxemburg, een elektrische vouwfiets, COBB-barbecues en toegang tot de ACSI Campings Europa-app. De prijswinnaars onder de stemmers worden in februari 2024 geïnformeerd​.

Like dit artikel
Tweet dit artikel