Nomad viert 40-jarig bestaan met Eagle 55 Backpack Limited Edition

Nomad Eagle 55 Backpack Limited Edition

Nomad viert 40-jarig bestaan met Eagle 55 Backpack Limited Edition

Het Nederlandse outdoormerk Nomad bestaat 40 jaar. Sinds de oprichting van het bedrijf hebben ontelbare Nederlandse kampeerders en buitensporters kennisgemaakt met de veelal donkerblauwe tenten, slaapzakken, slaapmatten, rugzakken en buitensportkleding met het bekende geelblauwe Nomad logo.

Door de enorme aanwas van buitenlandse merken op buitensportgebied is de positie van Nomad de laatste jaren wat onder druk komen te staan. Niettemin is Nomad nog steeds springlevend en maakt het nog steeds uitstekende, onderscheidende producten.

Om haar 40-jarig bestaan te vieren, heeft Nomad een speciale editie van de Backpack Eagle 55 ontwikkeld. Deze rugzak behoort tot de meest succesvolle Nomad producten en is door menig rugzakkampeerder gebruikt tijdens tochten door Engeland, Schotland, Scandinavië en nog veel verder. Nomad heeft de karakteristieke eigenschappen van deze tijdloze klassieker gecombineerd met de technologische kennis van nu.

Eagle 55 Backpack Limited Edition

De Eagle 55 is een multifunctionele, lichtgewicht rugzak met een inhoud van 55 liter die geschikt is voor allerlei avontuurlijke tochten. Of je nu gaat backpacken, naar een festival gaat of met de tent naar een van de Waddeneilanden gaat, de Nomad Eagle 55 Backpack Limited Edition is er klaar voor. De Eagle 55 is gemaakt van slijtvast Cordura® en afgewerkt met mooie lederen en metalen accenten. De zachte, gewatteerde schouderbanden zorgen voor een maximaal draagcomfort. De rugzak wordt van bovenaf ingepakt en heeft een ruim hoofdvak. De bovenklep kan hoger worden geplaatst en heeft een extra vak. Compressiebanden aan de zijkanten stabiliseren de inhoud van de rugzak wanneer deze niet helemaal vol is en maken de rugzak ook compacter. Verder heeft de Eagle 55 een gevoerd bodemvak en uitneembare laptop sleeve.

Nomad Origins Collection

De Eagle 55 maakt deel uit van de Nomad Origins Collection, een collectie waarmee Nomad haar meest iconische producten uit de beginjaren opnieuw in de schijnwerpers zet. Het zijn de originele ontwerpen, maar dan aangepast aan de huidige stand van de techniek. Iconisch, authentiek en gelimiteerd verkrijgbaar: elk product heeft dan ook een uniek nummer.

Meer informatie

Nomad Eagle 55 Special Edition is verkrijgbaar bij de buitensportzaken en via vele webshops. Consumentenadviesprijs € 179,99. Voor meer informatie kun je kijken op www.nomad.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel