Nordisk Telemark LW nu ook met twee ingangen verkrijgbaar

Nordisk Telemark 2.2 LW

Nordisk Telemark LW nu ook met twee ingangen verkrijgbaar

Afgelopen voorjaar introduceerde de Noorse kampeer- en outdoorspecialist Nordisk de Telemark 2 LW. Een nieuwe, ultra lichtgewicht versie van een beproefd model.

Deze Telemark 2 LW weegt amper meer dan een kilo. Dat is voor een tweepersoons, dubbeldaks tent behoorlijk licht. Nordisk introduceert nu ook een variant van deze tent die is voorzien van twee ingangen.

Die tweede ingang is voor veel lichtgewicht kampeerders van groot belang. Zij kamperen ook wel eens tijdens slechte weersomstandigheden, waarbij er meer eisen aan de gebruiksmogelijkheden van de tent worden gesteld. Niet alleen qua ventilatie, maar ook qua mogelijkheden om beschut de tent in en uit te kunnen gaan, en om op een beschutte plek te koken. Maar ook als het heel warm is, zoals we nu meemaken, bewijst een tweede ingang zijn waarde omdat je de tent dan goed door kunt luchten.

Afmetingen

Qua maatvoering en gewicht is de nieuwe Telemark 2.2 LW geheel gelijk aan zijn voorganger. De binnentent meet 220 x 135 x 100 cm, uitwendig meet de tent 235 x 175 x 106 cm. Zowel de binnen- als buitentent zijn vervaardigd van 100% nylon. De buitentent is waterdicht conform 2000 mm waterkolom, het grondzeil 8000 mm. En ook de Telemark 2.2 LW heeft een heel kleine inpakmaat van 13 x 41 cm.

Degelijk

Nordisk Telemark 2.2 LWVoor de constructie maakt Nordisk gebruik van state-of-the-art componenten, zoals stokken van DAC (8.7 mm alu DAC Featherlike NSL, Green Anodized) en de aluminium pennen van eigen makelij, de Nordisk Triple Twister. Verder heeft de tent verstelbare scheerlijnen, een magnetische ‘quick-snap’ deursluiting, opbergzakken in de binnentent en de mogelijkheid om de buitendeuren met behulp van de drie hoekstokken en de bijgeleverde extra scheerlijnen tot een luifel om te bouwen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel