Nostalgische Tenten Tentoonstelling

oude_vouwwagen-010

Foto: Belgian Oldtimer Caravan Club

In het weekend van 26 t/m 28 april kun je ongeveer dertig nostalgische tenten bekijken op het terrein van kampeerclub NTKC Het Essenbos in Ouddorp (ZH). De tenten geven bij elkaar een mooi inzicht in de ontwikkeling van tenten gedurende de vorige eeuw.

Nu er amper nog tentenateliers in bedrijf zijn, is de productie van de zogenaamde punttent bijna als industrieel erfgoed te beschouwen.

Zelfs na zichtbaar intensief gebruik verkeren de tenten nog in een goede staat.Je kunt zelf komen kijken hoe de materialen van de tenten zich hebben gehouden door de jaren heen.

Er zal een Carl Denig huttent met houten stokken te zien zijn. In prima staat en daterend uit circa 1935. Maar ook recentere modellen zullen te zien zijn, zoals een Carl Denig Walnoot Bivak (een Broederschaptent van ca. 1980). Een bivakmodel dat met 190 cm hoogte en met 17 vierkante meter oppervlak geknipt was voor NTKC-terreinen. Ook zullen er verschillende kleine De Waard modellen staan waarvan de oudste van 1954 is. De grappige Pirola van Slee zal ook niet ontbreken.

Belangstellenden zijn welkom op zaterdag 27 en zondag 28 april van 10.00 tot 16 uur. Deskundige NTKC-leden vertellen je alles over deze tenten  en kamperen in het algemeen.

Kennismaken met NTKC

Kamperen met eenvoudige middelen in een natuurlijke omgeving. Wanneer dit je aanspreekt, maak dan van de gelegenheid gebruik om te kennis te maken met NTKC sportief en actief kamperen. Vanaf vrijdagmiddag 26 april 14 uur kun je op het ruime terrein een mooi plekje zoeken voor je tent (andere kampeermiddelen zijn niet toegestaan). Voor ca. € 5 pppn maak je kennis met de sfeer en cultuur die zo kenmerkend zijn voor de ruim 100 jaar bestaande kampeerclub van Nederland. Een kampvuur zal niet ontbreken.

nostalgische_tenten_tentoonstellingVoor meer informatie mail naar: promo@kampeerclub.nl
Of kijk op: www.kampeerclub.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel