Notin opent nieuwe fabriek en houdt open dag

Notin opent nieuwe fabriek

Notin opent nieuwe fabriek en houdt open dag

ZOETERMEER – In Nederland is het Franse merk Notin nog niet zo bekend. In Frankrijk is het één van de vele bekende merken. Het bedrijf bestaat bijna 100 jaar en sinds ongeveer 5 jaar voor het grootste deel eigendom van de Trigano Group.

Sinds die overname zijn de dingen snel gegaan bij Notin. Het bedrijf stapte af van de typisch Franse interieurs die weliswaar erg gezellig waren, maar slechts een selecte doelgroep aanspraken.

Notin, dat al integraal campers bouwt sinds 1940, zag de afzet snel stijgen. Ook in Nederland vinden de topmodellen van Notin, dat we hier inderdaad vooral van de eigenzinnig gelijnde ‘Liners’ kennen, steeds meer aftrek. Vooral het vernieuwde, moderne en strakke interieur valt hier goed in de smaak en vergrootte niet alleen de afzetmogelijkheden in Frankrijk, maar ook voor de export.

Door die gestegen afzet moest Notin uitbreiden want de huidige locatie, die Notin al sinds 1960 in gebruik heeft, biedt te weinig expansiemogelijkheden en is ook niet efficiënt genoeg in te richten. Met het oog op de toekomst werd er meteen flink geïnvesteerd in een geheel nieuwe fabriek, die Notin één dezer dagen in bedrijf neemt. Ook de nieuwe fabriek van Notin is gevestigd in Panissières, dat ligt vlak bij de Loire tussen Lyon en Clermont-Ferrand. Met de nieuwe fabriek van 8000 m2 stijgt de productiecapaciteit van Notin van 150 campers naar maar liefst 400 campers per jaar.

Wie een kijkje wil nemen in de nieuwe fabriek van Notin, kan dat komend weekend doen, op zaterdag 18 en zondag 19 november, van 10 tot 19 uur. Wie één van de rondleidingen bij wil wonen dient waarschijnlijk goed Frans te kunnen spreken en verstaan, en moet zien ook vooraf telefonisch aanmelden via +33 4 77 27 08 08.

Meer informatie kun je vinden op de website van Notin.

Like dit artikel
Tweet dit artikel