November 2016 was absolute topmaand voor Duitse caravan- en camperindustrie

CIDV november 2016

Recordmaand voor Duitse caravan- en camperindustrie

ZOETERMEER  – De Duitse caravan- en camperindustrie, die zich verenigd heeft in de CIVD, meldt dat ook november weer uitstekende cijfers liet zien. Het aantal nieuw in Duitsland toegelaten aantal recreatievoertuigen was in november maar liefst 21% hoger dan in dezelfde maand van vorig jaar.

Er kwamen de afgelopen maand in Duitsland totaal 1.957 nieuwe campers en caravans op de markt. Volgens geruchten zou deze stijging nog wel eens hoger kunnen zijn, ware het niet dat de meeste fabrikanten hun productiefaciliteiten al volledig benutten en dus eerst moeten investeren en uitbreiden voordat ze nog meer voertuigen kunnen bouwen en leveren. De oranje en groenen lijnen, die in de grafiek de aantallen voor 2016 aangeven, spreken dan ook boekdelen. Bijna het gehele jaar zijn de cijfers beduidend hoger dan die van het jaar daarvoor. Ook als december niet zo’n meevaller zou opleveren, kan 2016 voor de meeste camper- en caravanfabrikanten niet meer stuk. Het aantal in Duitsland geregistreerde campers bereikte afgelopen maand een recordhoogte, de 1.283 nieuwe campers betekenden een stijging van 19,8%. Daarmee was dit de beste november maand ooit.

Als we kijken naar het modeljaar 2017, dan zijn de cijfers bij de campers nog mooier. Er werden van september tot en met november 2016 in Duitsland 4.611 nieuwe campers geregistreerd, een stijging van 29,8 %. Ook bij de caravans is er genoeg reden voor optimisme. Oktober was iets minder, maar in november was er een stijging van 23,4 % waarmee november 2016 ook voor de caravans de beste novembermaand ooit was.

Bron: www.civd.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel