Novia: nieuwe bijzettent van Karsten

Karsten Novia tent

Novia: nieuwe bijzettent van Karsten

Bij de tenten van Karsten denken we meestal aan grotere, oppompbare gezinstenten. Toch heeft Karsten ook wel kleinere tenten in het programma.

Bij de tunneltenten voegt Karsten er bovendien een nieuw, kleiner model aan toe. De nieuwe Karsten Novia is een ruime bijzettent maar kan ook prima worden gebruikt door twee volwassenen.

De Karsten Novia, die zijn première beleeft op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, weegt slechts 11,7 kilo. Dat lijkt veel voor een bijzettent maar is eigenlijk juist betrekkelijk licht in de wetenschap dat de tenten van Karsten heel robuust zijn en doorgaans tientallen jaren mee kunnen gaan. Uiteraard heeft de nieuwe Novia qua afwerking ook alle details die Karsten Tenten in de tientallen jaren van haar bestaan heeft ontwikkeld en geperfectioneerd.

Opzetten

Karsten Novia tentHet opzetten van de Karsten Novia is in een handomdraai gedaan. Het is een kwestie van uitrollen, de haringen in de grond, de voorgevormde stokken doorvoeren, sleuven dichtritsen en voila! De Novia is vrij laag is en bestaat uit één stuk, wat het opzetten nóg gemakkelijker maakt. Ook kinderen zullen geen moeite hebben met het opzetten van de tent en hebben dit misschien nog wel eerder gedaan dan dat hun ouders de grote oppompbare Karsten tent hebben opgezet.

Door de relatief steile zijwanden, de efficiënte vormgeving en het ontbreken van een binnentent wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Tussen het slaapgedeelte en de luifel zit een royaal afsluitbaar gaasraam en aan de achterzijde is een moderne ventilatiekap geplaatst die zelfs bij regen voor een portie fijne ventilatie zorgt. Het tentdoek is zoals we van Karsten gewend zijn van ademend katoen zodat er meer dan voldoende ventilatie is voor een ontspannen nachtrust.

Materialen

Het tentdoek van de Karsten Novia is 100% Ten Cate katoen. Voor het grondzeil maakt Karsten gebruik van stevig Bisonyl. De Novia is volgens Karsten uitermate stormbestendig en is bestand tegen de zwaarste onweersbuien. De Karsten Tunneltenten kwamen in 2015 niet voor niets als beste uit de Grote Tententest van de ANWB.

Like dit artikel
Tweet dit artikel