Noviteiten bij Eura Mobil

Euro Mobil Activa One

Eura Mobil houdt de alkoof camper in ere

STUTTGART – Nog twee premières op de CMT in Stuttgart. Dit keer bij Eura Mobil. Dit merk presenteert zijn nieuwe serie alkoof campers, genaamd Activa One, en voert een kleine maar niet onbelangrijke wijziging bij de Integra Line integraal campers door.

De naam van de nieuwe alkoof campers verwijst naar de vermaarde, klassieke Activa serie. Eura Mobil beroept zich hier enerzijds mee op de ervaring die dit in Rheinhessen gevestigde bedrijf heeft op het gebied van alkoof campers. Anderzijds sluit het “One” in de naam weer goed aan bij de half-integraal camper Profila One, die onlangs ingrijpend is vernieuwd en wordt gebouwd volgens de nieuwe lichtgewicht bouwwijze van Eura Mobil.

Ook in de Activa One zien we deze bouwwijze met houtvrije wanden, ononderbroken isolatie en verbindingen zonder koudebruggen. Uiteraard is het dak vervaardigd van GFK zodat dit hagelbestendig is.

Uiteraard is de activa One gebouwd op basis van de populaire Fiat Ducato. Er zijn om te beginnen drie indelingen ontwikkeld. De Active One 630 LS is met zijn lengte van 6,44 m behoorlijk compact, en voorzien van een grote lengtezit. De 650 VB heeft de klassieke familie indeling met  stapelbedden achterin en een dubbele dinette in de woonruimte. Naar wens kunnen er 3 in plaats van 2 stapelbedden worden geleverd. Met de Activa One 690 HB beschikt men over een camper met een grote garage achterin die zorgt voor een enorme bergruimte, die nog eens wordt vergroot door de doorlopende dubbele vloer.

Eura Mobil Integra LineOm de stap naar een over het algemeen wat kostbaardere integraal camper wat aantrekkelijker te maken, wil Eura Mobil de basisuitrusting van de Integra Line enigszins veranderen. Door de toepassing van de Truma Combi heteluchtverwaming kan de prijs van de modellen van de Integra Line serie integraal campers vergeleken met een gelijk model dat is uitgerust met de vloeistof verwarming van Alde, namelijk zo’n 2000 euro lager zijn. De overige uitrusting van de Integra Line serie blijft ongewijzigd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel