Noviteiten Caravan Salon Düsseldorf – deel 3 – Overige

Noviteiten Caravan Salon Düsseldorf

Noviteiten op de Caravan Salon Düsseldorf

Vandaag kunnen de professionele bezoekers, pers en de gelukkigen die van een “Preview Day” kaartje gebruik kunnen maken, de Caravan Salon Düsseldorf bezoeken. Morgen opent de beurs ook de deuren voor de ‘normale’ bezoekers.

De voorgaande edities stonden nog in het teken van de coronapandemie, met een behoorlijk streng hygiëneprotocol. Maar juist daardoor kon de beurs – als een van de heel weinige grote evenementen – in beide gevallen doorgang vinden. Dit jaar is alles weer normaal, al moeten we niet opkijken als er nog veel mensen met een mondkapje op lopen. Dat is in Duitsland in het openbaar vervoer overigens ook nog verplicht.

Overige noviteiten

De afgelopen dagen hebben we al van alles verteld over de noviteiten op het gebied van caravans en campers. Vandaag vertellen we wat de overige noviteiten. Omdat hierbij ook de fabrikanten van basisvoertuigen aan bod komen, zullen er ook nog een paar campers de revue passeren.

Voertuigfabrikanten

Laten we dan maar meteen met deze fabrikanten beginnen. Uiteraard zullen in Düsseldorf, net als op de voorgaande edities, op de Caravan Salon alle populaire basisvoertuigen aanwezig zijn.

Toebehoren

Kathrein, bekend van de schotelantennes, presenteert op de Caravan Salon een interessante combinatie van een schotel/satellietontvanger alsmede MiFi/WiFi-ontvanger. Het Duitse merk wil hiermee een “all-in-one” oplossing bieden, waarbij er ook een internetverbinding via de satelliet mogelijk is. Ook Xoro, een van de merken uit de portefeuille van MAS Elektronik, komt met iets soortgelijks. In dit geval betreft het een universele MiFi/Wifi access-point dat op het dak van de camper of caravan kan worden gemonteerd.

Verder laat toeleverancier Kompanja een geheel nieuw keukenconcept zien, dat rond een centraal kookeiland lijkt te zijn gegroepeerd en er bijzonder veelzijdig uitziet. Sawiko laat ons in Düsseldorf de Trigo-Van zien, een handige en veelzijdige fietsendrager voor buscampers. E&P en AL-KO presenteren in Düsseldorf de nieuwste versies van hun niveauregelingen voor campers, die nu ook voor de VW Crafter en MAN TGE verkrijgbaar zijn. Teleco toont op de Caravan Salon een iets grotere versie van het bestaande zonnepaneel en een Android-multimediasysteem voor campers.

Eberspächer laat op de Caravan Salon de nieuwe Airtronic 3 verwarmingsunit zien, die dankzij het Xellstor energiemanagement nog efficiënter is waardoor deze beter geschikt is om ‘off-grid’ te overnachten. Bij Pioneer zijn een aantal multimediasystemen te zien, die speciaal voor gebruik in campers zijn ontwikkeld terwijl TigerExped de nieuwste generatie LiFePo4 accu’s laat zien. Interessant zijn ook de ontwikkelingen bij X GLOO, dat hefdaken en dergelijke biedt die door middel van luchtdruk kunnen worden uitgeklapt. Verder zal Dometic GO diverse producten uit de nieuwe GO-collectie laten zien.

Voortenten

Hier is het moeilijk om wat actueel nieuws te vinden. Van Isabella kregen we het nodige productienieuws opgestuurd. Isabella richt zich naast voortenten en luifels ook steeds meer op slimme oplossingen voor de camperaars. De Buddy maakt van een luifel bijvoorbeeld een flexibele leefruimte. Ook is er nu een speciale luifel voor de Penta voortent. Verder presenteert Isabella een nieuwe, fraaie lamp op zonne-energie die je bovenop een Isabella windscherm kunt plaatsen. Het assortiment X-Tension voortenten en luifels voor kampeerbussen wordt nu uitgebreid met twee extra speciaal ontworpen tunnels om de verbinding tussen kampeerbus en tent te optimaliseren.

 

Foto: © Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Like dit artikel
Tweet dit artikel