Noviteiten La Strada

La Strada Avanti buscamper

Noviteiten La Strada

De Italiaanse naam doet waarschijnlijk anders vermoeden, maar de campers van La Strada worden in de Duitse deelstaat Hessen gebouwd. Het in Echzell gevestigde La Strada heeft zich helemaal gespecialiseerd in compacte campers.

Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid, heeft ongeveer 50 medewerkers in dienst en een jaaromzet van rond de 16 miljoen euro. De jaarproductie van om en nabij 325 campers wordt verkocht via een netwerk van 19 binnenlandse en 30 buitenlandse dealers, waarvan er één zich in de buurt van Tokyo bevindt.

Komend seizoen bouwt La Strada een deel van haar voertuigen op de nieuwe Mercedes Sprinter zodat ook deze kunnen worden geleverd met de modernste voertuigassistentiesystemen. Ook kan La Strada de Avanti buscampers voortaan optioneel met luchtvering leveren.

Luchtvering

La Strada Avanti buscamper met luchtveringDe optionele luchtvering voor de Avanti-serie wordt betrokken van VB Airsuspension. Deze luchtvering werkt ook meteen als niveauregeling. De luchtvering voorkomt het scheef hangen van de camper door een ongelijkmatige belading alsmede het overhellen bij bochten. Ook zorgt de vering voor een constante bodemvrijheid en wordt het veercomfort verhoogd. De luchtdruk in de balgen kan handmatig worden bijgesteld. Hiervoor wordt er een bedieningspaneeltje in het dashboard ingebouwd, waarmee je handmatig de druk in de linker- en rechter balg kunt aanpassen. Nog meer comfort biedt de volledige luchtvering van de voor- en achteras. Deze regelt zowel de vering als de demping waardoor de cabine tijdens de rit veel stabieler blijft. De luchtdruk in de individuele balgen wordt volautomatisch geregeld. Eventueel kan men met een druk op de knop de bodemvrijheid verhogen of verlagen. Met deze regeling is het niet meer nodig om van alles onder de wielen te plaatsen om de camper waterpas te zetten. Een simpele druk op de knop activeert de Auto-Level functie die de camper horizontaal zet.

Regent-S met Mercedes Sprinter

La Strada Regent-S buscamper Mercedes SprinterMet de nieuwste generatie van de Mercedes Sprinter komen de moderne assistentiesystemen van personenwagens ook binnen bereik van bedrijfswagens én campers. De Regent-S serie van La Strada wordt op basis van de nieuwste Mercedes Sprinter gebouwd. Desgewenst kan deze worden uitgerust met een spraakbediening, adaptieve cruise control en 360° camera. Zodra de vierwiel aangedreven uitvoering bij Mercedes beschikbaar is, zal La Strada de Regent-S ook met vierwielaandrijving kunnen leveren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel