Noviteiten van Megasat

Noviteiten van Megasat

Noviteiten van Megasat

Ook voor het Duitse bedrijf Megasat is de Caravan Salon in Düsseldorf dé gelegenheid om haar nieuwe producten aan het publiek alsmede de dealers en vakpers te presenteren.

Het bedrijf presenteerde in Düsseldorf een flink aantal noviteiten op het gebied van satellietontvangst. Onderstaand een overzicht van het voornaamste nieuws van Megasat.

Traveller-Man 2 voor vaste montage of mobiel gebruik

Megasat Travellerman 2De vorig jaar in Düsseldorf gepresenteerde Traveller-Man is al snel een bestseller geworden. De antenne voor vaste montage op het voertuig overtuigt door zijn vlakke constructie en uitstekende ontvangstprestaties in bijna heel Europa. De kans is groot dat nog meer kampeerders voor dit model zullen kiezen omdat de Traveller-Man 2 nu ook mobiel kan worden gebruikt. Megasat heeft ook een zogenaamde mobiele kit aan het assortiment toegevoegd. De bestaat uit een bodemplaat met vier robuuste aluminium poten. De mobiele set wordt eenvoudig onder de montageplaat van de Traveller-Man 2 geschroefd. Hierdoor kan de antenne flexibel op de best mogelijke plaats worden geplaatst, terwijl het voertuig desgewenst gewoon in de schaduw onder de bomen kan worden geparkeerd. Natuurlijk is een vaste installatie ook nog steeds mogelijk. Technisch gezien verandert er helemaal niets met de Traveller-Man 2 – zelfs de prijs (€ 1199) blijft gelijk. De mobiele kit is beschikbaar voor € 99,90.

Campingman Kompakt 2: verbeterde besturingseenheid en meer satellieten

Megasat  Campingman Compact 2Megasat presenteert de Campingman Kompakt 2. Deze satellietantenne voor vaste montage heeft een aanzienlijk verbeterde besturingseenheid en een aangepast ontwerp ten opzichte van het vorige model. Het aantal satellieten dat kan worden ontvangen is toegenomen met twee tot maar liefst tien stuks. In plaats van een platte antenne is nu een offset spiegel geïnstalleerd. De installatie blijft aangenaam eenvoudig: met een druk op de knop vindt de volautomatische antenne de in de fabriek geprogrammeerde satellieten. De Campingman Kompakt 2 is verkrijgbaar als een enkele versie voor één abonnee of als een twin-versie voor het aansluiten van twee televisies. De antennes zijn verkrijgbaar voor een prijs van 1199 of 1399 euro.

Caravanman Kompakt 2: nieuwe constructie en aangepast ontwerp

Megasat Caravanman Compact 2Deze satellietantenne heft een heel vlak ontwerp. Ingeklapt is deze slechts 17 centimeter hoog. Dat maakt de Caravanman Kompakt 2 een populaire metgezel voor eigenaren van hogere recreatievoertuigen. Verder kenmerkt de compacte, volautomatische antenne zich door het hoge ontvangstvermogen en de eenvoudige aansluiting. De opvolger, de Kompakt 2, heeft een nieuwe, verbeterde constructie en een licht aangepast ontwerp. Deze zal in januari 2020 bij de dealers verkrijgbaar zijn. De Caravanman Kompakt 2 is dan verkrijgbaar in een enkele en dubbele versie voor respectievelijk 1199 en 1299 euro.

Traveller Kit: mobiel satellietsysteem in robuuste transportkoffer

Megasat TravellerkitDe nieuwe Traveller Kit van Megasat belooft maximale flexibiliteit. De onopvallende maar robuuste transportkoffer bevat een mobiel satellietsysteem met verschillende montagemogelijkheden. De spiegel van 40 x 35 centimeter kan met de nieuwe drievoudige aanzuigvoet met een trekkracht tot 120 kg op gladde (voertuig)oppervlakken en op masten of wanden worden bevestigd. Er worden passende beugels meegeleverd. Ook wordt de set geleverd met een enkele LNB, een coaxkabel, bijpassende F-stekkers en gedetailleerde montage-instructies. De set zal vanaf januari 2020 in de winkels verkrijgbaar zijn voor een prijs van 99 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel