Nu ook campingstoelen met draaivoet van Helinox

Helinox Swivel

Helinox Swivel: campingstoel met draaivoet

Helinox, fabrikant van hightech campingmeubilair staat bekend om haar innovatieve producten. Ze zijn nagenoeg allemaal gebaseerd op een constructie van aluminium buizen die door middel van rubber banden met elkaar worden verbonden.

Deze constructie biedt nogal wat mogelijkheden zodat Helinox haar programma de laatste tijd in een rap tempo aan het uitbreiden is.

Nadat er door Helinox de laatste maanden al een tweezitsbank, een tafeltje, schommelstoel en een veldbed introduceerde is het nu tijd voor de Swivel Chair, een campingstoel met een draaivoet. Iedere kampeerder weet hoe irritant het is als je bijvoorbeeld aan het barbecueën bent en je moet wat heen en weer draaien in je stoel. Campingstoelen hebben zonder uitzondering een vrij stroeve zitting en zijn smal. Draaien in zo’n stoel is dan ook bijna onmogelijk en omdat de stoel op het gras staat kun je hem ook niet even verschuiven. De draaivoet van de Swivel Chair waarmee de stoel helemaal om zijn as kan draaien is dan absoluut een uitkomst en sluit ook helemaal aan bij de visie van Helinox om comfortabele en praktisch campingmeubilair te ontwikkelen.

https://vimeo.com/170918119

De Swivel Chair van Helinox is amper groter dan de Chair One, waar de stoel dan ook sterk aan moet denken. De pakmaat is slechts 40 x 12 x 14 cm. Het draagvermogen is 120 kilo. Ook nu komen de aluminium stangen van moederbedrijf DAC, ze zijn geëloxeerd volgens de unieke Green-Anodizing-Technologie. Dit proces is aanzienlijk minder schadelijk voor het milieu dan de gangbare methodes om aluminium te eloxeren. Ook de Swivel Chair heeft de bekende rubber banden om de constructie bij elkaar te houden. De bekleding is leverbaar in zwart, rood en groen.

De Helinox Swivel Chair is te koop via de betere kampeer- en buitensportzaken en bij diverse webshops. De winkeladviesprijs bedraagt 120 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel