Nu ook een compactere afzetunit van Loki Basecamp

Loki Basecamp Icarus

Nu ook een compactere afzetunit van Loki Basecamp

Eerder dit jaar presenteerde de Canadese startup Loki Basecamp de Falcon afzetunit voor pick-ups voor. Deze innovatieve en veelzijdige afzetunit is buitengewoon kostbaar.

Nu stelt Loki Basecamp de kleinere en vooral veel goedkopere Icarus voor. Door de smallere bouwwijze past deze afzetunit optisch ook veel beter bij het basisvoertuig. De Icarus kost maar iets meer dan de helft van de oorspronkelijk vermelde prijs van de Falcon, wat dus een behoorlijk verschil is.

Maar ook de nieuwe Icarus blijft kostbaar en kost ruim 60.000 euro. In combinatie met de compactere bouwwijze maakt dat hem in ieder geval wel een stuk aantrekkelijker.

Met een alkoof die amper boven de cabine uitsteekt en wanden die nauwelijks over de zijwanden van de laadbak uitsteken maakt een pick-up met de Icarus een veel slankere indruk. Uiteraard komt dat ook tot uiting in het interieur waar een stuk minder ruimte beschikbaar is. Nu is Loki gespecialiseerd in kleine, functionele modulaire interieurs maar dat wil nog niet zeggen dat de Icarus een ruim huis op wielen is.

Inrichting

Daarom zocht Loki het in de multifunctionaliteit. De verplaatsbare tafel is daarin letterlijk en figuurlijk het middelpunt. Hij biedt de inzittenden plaats geeft om te ontspannen, een drankje of maaltijden te nuttigen, te werken, een spelletje te spelen, een boek te lezen of een filmpje te kijken. De tafel kan op meerdere plaatsen worden gemonteerd: zowel aan een video of twee te bekijken.

De alkoof is klein. Zo klein, dat die niet voldoende ruimte voor een bed biedt. Daarom heeft Loki een uitschuifbaar verlengstuk voor het bed bedacht. Als dat naar buiten is geschoven, is er een tweepersoonsbed van 137 x 191 cm beschikbaar.

Verder heeft de Loki Icarus een compact keukenblok met werkblad, gootsteentje en afneembaar inductiekookplaatje. Naast de keuken bevindt zich een koelkastje.

Van een badkamer kan in zo’n compacte afzetunit uiteraard geen sprake zijn. Wel is er onder de rechterbank ruimte voor een chemisch toilet, ook heeft de Icarus een mobiel douchesysteem. Natte kleding kun je bij de entree ophangen en deze drogen met behulp van de nabij gemonteerde ventilator.

 

Off-grid kamperen gedurende vier seizoenen

De Icarus is net als de Falcon geschikt om off-grid te kamperen, en dat gedurende vier seizoenen. Er is daarom een grote huishoudaccu, een 300 Watt zonnepaneel, omvormer en geavanceerd Redarc energiemanagementsysteem. Ook heeft de Icarus een Webasto lucht-/warmwaterverwarming en een airconditioning.

Loki Basecamp IcarusOok de isolatie is uiteraard geschikt om het hele jaar door te kunnen kamperen. De constructie van de Icarus wijkt hier overigens af van die van de Falcon. Die heeft aluminium binnen- en buitenwanden met daartussen isolatie. De Icarus heeft een buitenwand van glasvezelversterkt kunststof. De ramen zijn van ‘expeditie kwaliteit’ en zijn vervaardigd van slagvast Lexan.

De Icarus is geschikt voor de zogenaamde ‘full-size’ pick-ups met een laadbak van 8 voet lang. Er is ook een iets kleinere versie voor laadbakken van 6,5 voet lengte. Daar is de keuken iets meer naar achteren geplaatst, ten koste van wat zitruimte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel