Nu ook een Helinox Chair Zero campingstoel met een hoge rug

Helinox Chair Zero Hign Back

Nu ook een Helinox Chair Zero campingstoel met een hoge rug

Helinox, het merk dat zich heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van lichtgewicht campingmeubilair, introduceert de nieuwe Chair Zero High-Back.

Deze nieuwe campingstoel heeft ondanks het lage gewicht van slecht 680 gram een hoge, stevige rugleuning voor extra veel ondersteuning. Daardoor biedt hij naar verluidt een ongeëvenaarde combinatie van een hoogstaand zitcomfort, een laag gewicht en compacte pakmaten.

Zoals veel andere stoelen van Helinox is ook de Chair Zero High-Back heel compact in te vouwen. Zo compact zelfs, dat je hem ook in een rugzak mee kunt nemen. De stoel is een doorontwikkeling van de in 2017 geïntroduceerde Chair Zero stoel. Dit revolutionaire, ultralichte ontwerp zette toen een nieuwe standaard voor lichtgewicht campingstoelen. Door het uitgekiende concept – het frame bestaat uit aluminium buizen die door rubber banden met elkaar zijn verbonden – bood deze stoel een ongekend klein pakvolume en laag gewicht, en combineerde dat met prima zitcomfort.

Met de nieuwe Chair Zero High-Back zet Helinox nog een stapje verder. Elk aspect van de nieuwe Chair Zero High-Back is ontworpen voor een laag gewicht, duurzaamheid, sterkte en comfort. Het frame bestaat uit een speciaal voor Helinox door DAC vervaardigde aluminiumlegering. Alle aluminium delen zijn geanodiseerd om een lange levensduur te garanderen. Voor de zitting van de Chair Zero High-Back gebruikt Helinox een licht, duurzaam 100D polyester. Omdat men er een uitzonderlijk sterke Aramide vezel in weeft, ontstaat er licht en duurzaam ripstop-weefsel dat bestand is tegen zonlicht, vuil en jarenlang gebruik. De verbindingsstukken van de Chair Zero High-Back zijn uit één stuk gegoten met een sterke nylonhars.

Azul Couzens, Vice-President Sales en Marketing van Helinox USA: “De Chair Zero en nu ook de Chair Zero High-Back zijn het toppunt van comfort voor lange reizen naar afgelegen locaties. Wanneer je een keuze moet maken uit alles wat je meeneemt – wat past en wat niet – dan biedt de Chair Zero High-Back een enorme hoeveelheid comfort voor een minimaal gewicht.”

De nieuwe Chair Zero High-Back is verkrijgbaar in de kleuren Black en Gray bij geselecteerde retailers en online op Helinox.eu, waar hij €169,95 kost.

Like dit artikel
Tweet dit artikel