Nu ook een iets compactere Hymer ML-T 570

Hymer ML-T 570 camper

Nu ook een iets compactere Hymer ML-T 570

Bij de compactere campers, waar elke centimeter telt en elke feature het verschil kan maken, springt de recent onthulde Hymer ML-T 570 er duidelijk uit. Deze camper biedt een uitgekiende balans tussen een compact formaat, een grote mate aan functionaliteit en de nodige stijl.

Het is dan ook niet voor niets dat de vernieuwde Hymer ML-T serie, die naast de ML-T 570 ook uit de ongeveer 25 centimeter grotere ML-T 580 bestaat, een van de winnaar van de European Innovation Award 2024 is in de categorie ‘Totaalconcept campers’ is.

Behoorlijk compact

Voor een halfintegraal camper is de Hymer ML-T 570 behoorlijk compact. Met een lengte van ongeveer 674 cm, een breedte van 222 cm en een hoogte van 292 cm bewijst de ML-T 570 dat grootte niet alles is​​ en biedt hij relatief veel ruimte bij een behoorlijk compact formaat.

De indeling van de Hymer ML-T 570 is redelijk klassiek te noemen, maar is dus ook wat je noemt beproefd. Aan de voorzijde bevindt zich een comfortabele L-zitgroep, bestaande uit een L-vormige zitbank en de draaibare voorstoelen, rondom een centrale, verstelbare tafel. Deze indeling biedt voldoende ruimte voor ontspanning en maaltijden. Achter de zitgroep bevindt zich een compacte badkamer met een geïntegreerde douche, waarbij het wastafelgedeelte kan worden weggedraaid om meer ruimte te creëren. Aan de achterzijde van de camper zijn twee langsbedden geplaatst, met lengtes van 190 cm en 186 cm, boven de ruime garage​.

Interieur

Het interieur van de ML-T 570 spreekt boekdelen over het doordachte ontwerp en de technologische vooruitgang. De keuze uit twee stijlcollecties, “Velvet Ash” en “Native Bamboo”, biedt een persoonlijke touch die zelden gezien wordt in de camperwereld. Gebruikers kunnen genieten van de connectiviteit via de Hymer Connect App, wat reizen niet alleen makkelijker maar ook aangenamer maakt​​.  Het comfort in de ML-T 570 wordt verder versterkt door het meervoudige verlichtingssysteem en het comfortabele slaapsysteem met schotelveren.

Hymer heeft ook niet bezuinigd op het exterieur en de technologie. Het nieuwe design met zwarte en grijze graphics en een zwarte dakdrager en ladder, voegt een dynamische uitstraling toe​​. De verbeterde zelfvoorzienendheid, met onder meer een zuinige compressorkoelkast, dieselverwarming en een 80 Ah LFP-accu, benadrukt de praktische bruikbaarheid van de camper​​.

Mercedes Sprinter

Kenmerken voor de Hymer ML-T serie is het Mercedes-Benz Sprinter basisvoertuig. Dat is uitgerust met een 71-liter brandstoftank en verschillende rijhulpsystemen die het rijcomfort en de veiligheid verhogen​​. Optionele extra’s, zoals vierwielaandrijving en extra accu’s, bieden nog meer flexibiliteit voor de avontuurlijke reiziger.

Met deze eigenschappen staat de Hymer ML-T 570 aan de top van zijn klasse en is het ook duidelijk waarom dit model de European Innovation Award 2024 heeft gewonnen. De vanafprijs van €124.940 weerspiegelt de kwaliteit en innovatie die Hymer in dit model heeft gestoken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel