Nu ook een skidrager voor de Lippert R-Bike fietsendrager

R-Skirun skidrager voor Lippert R-Bike fietsendrager

Ski’s meenemen op de camper? Dat kan met de skidrager voor de Lippert R-Bike fietsendrager

Met de camper op wintersport, het komt steeds vaker voor. En niet alleen met de grotere, luxere campers maar ook met buscampers. Het meenemen van de ski’s met de camper is vaak nog wel een uitdaging.

In de buscamper zelf meenemen is niet bepaald handig, tenzij die een flexibele indeling heeft waarbij je via de achterdeuren grote stukken bagage kunt laden. Een andere optie is een skidrager, bij voorkeur achterop om klauter- en valpartijen te voorkomen. Lippert heeft daar nu een oplossing voor bedacht.

Meerdere ski’s en/of snowboards

Die oplossing van Lippert, een van de belangrijkste leveranciers van onderdelen en accessoires voor recreatievoertuigen, is een uitbreiding voor de populaire R-Bike fietsendrager. Lippert heeft hiervoor de R-Skirun uitbreidingsset voor ontwikkeld, die het mogelijk maakt om ski’s op de fietsen drager te vervoeren. Het aluminium R-Skirun skirek heeft ruimte voor meerdere ski’s. Zo kun je bijvoorbeeld twee paar ski’s naast elkaar, of een paar ski’s en een snowboard of twee snowboards op monteren.

Eenvoudige montage

De ski’s worden beveiligd door een robuust sleutelslotsysteem en met een ergonomische ontgrendelingsknop. Net als de rest van de accessoires van het R-Bike systeem is ook de R-Skirun volledig gemaakt van geanodiseerd aluminium en zwart spuitgiet PA. Het ombouwen van fietsendrager naar skidrager is volgens Lippert een fluitje van een cent. Het is een kwestie van de fietsrails verwijderen, en vervolgens de R-Bar en de twee skihouderonderdelen te monteren.

Voor meerdere basisvoertuigen

De R-Skirun is de eerste uitbreiding voor het R-Bar systeem. We mogen in de nabije toekomst nog andere accessoires verwachten. De R-Bar kan worden gemonteerd op de Fiat Ducato (vanaf 2006), Ford Transit (vanaf 2014), Mercedes-Benz Sprinter (vanaf 2020), Volkswagen Crafter (vanaf 2017) en Renault Master (vanaf 2014). Helaas heeft Lippert nog geen prijzen voor de R-Skirun afgegeven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel