Obelink bouwt nieuwe hal voor online activiteiten

Obelink bouwt nieuwe hal

Obelink bouwt nieuwe hal voor online activiteiten

Kampeerwarenhuis Obelink heeft niet alleen de bekende hallen aan de Misterweg in Winterswijk in gebruik, maar ook een aantal andere hallen in Winterswijk. Deze worden voornamelijk in gebruik voor opslag en de groothandelsactiviteiten van het bedrijf.

Maar Obelink had nog meer ruimte nodig. Het bedrijf was namelijk hard op zoek voor ruimte om de snel groeiende online activiteiten van het kampeerwarenhuis onder te brengen.

Niet alleen het normale online winkelen is bij Obelink flink gegroeid, steeds meer klanten geven er ook de voorkeur aan om hun kampeerspulletjes wel in de hallen van Obelink uit te zoeken maar ze naderhand online te bestellen. Dan worden ze thuisbezorgd en hoeven ze er niet mee te sjouwen. Directeur Berry Velthuis noemt dat ‘inline shoppen’. Om voor deze online activiteiten een goed onderdak te vinden is Obelink zelfs over de grens in Duitsland op zoek geweest naar een goede locatie. Ook is overwogen om logistiek voor de online activiteiten uit te besteden aan een gespecialiseerd logistiek bedrijf maar dat paste toch minder goed bij de filosofie van Obelink.

Onlangs bleek dat het nieuw te bouwen gezondheidspark naast het Winterwijkse ziekenhuis beperkter van omvang zou worden. Daar kwam dus bedrijfsterrein beschikbaar en de projectonwikkelaar en Obelink kwamen al snel tot overeenstemming. Met de aankoop van vier hectare bedrijfsterrein van projectontwikkelaar Arrisveld heeft Obelink binnen Winterswijk een passende oplossing voor het nijpende ruimtegebrek gevonden. Obelink gaat proberen om de nieuwe hal zo goed mogelijk in te passen in de landelijke omgeving. Directeur Berry Velthuis is verheugd want nu kan Obelink verder doorgroeien. Voor de goede orde: de winkel van Obelink blijft gewoon op de bekende plek.

Bronnen: Omroep Gelderland, De Gelderlander. Foto: Rekla Oost

Like dit artikel
Tweet dit artikel