Ondernemer gezocht voor Uitgeestermeer

ondernemer_uitgeestermeerAan het Uitgeestermeer ligt voormalig erfgoedpark De Hoop. Dit terrein en de gebouwen wachten op een innovatieve ondernemer die hier aan de slag wil met horeca, recreatie en zakelijke of maatschappelijke activiteiten.

De locatie ligt in het toeristisch-recreatieve hart van Noord-Holland. Het terrein is niet ver van de A9, direct naast recreatieterrein Zwaansmeer met 120.000 bezoekers en sluit aan op het recreatieve routenetwerk voor fietsers en wandelaars. Er is een aantal jachthavens in de omgeving, maar het terrein heeft ook een eigen aanlegsteiger aan het Uitgeestermeer. In de omgeving liggen ook verschillende elementen van de Stelling van Amsterdam.

Potentiële ondernemers die kansen zien in deze locatie kunnen op 15 mei een kijkje nemen op het terrein tijdens de open dag. Ondernemers kunnen hun visie op de mogelijkheden op het voormalig erfgoedpark inzenden. De sluitingsdatum hiervoor is 21 juni 2013 om 14.00 uur. De beste inzendingen worden begin juli bekendgemaakt. Aan hen wordt gevraagd om een uitgewerkt ondernemingsplan in te dienen. Op basis daarvan wordt de definitieve keuze gemaakt.

Voor meer informatie en documenten klik hier.

Stichting Industrieel Erfgoedpark De Hoop

Met het opzetten van het erfgoedpark wilde de stichting het erfgoed van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest en zijn uitvindingen op de kaart zetten. Belangrijke uitvindingen zoals de zaagmolen en de oliemolen met kantstenen. Ook wilde de stichting aan het publiek laten zien wat voor grote effecten deze uitvindingen op de economische bloei van ons land hebben gehad in de Gouden Eeuw, speciaal het zagen van hout voor allerlei toepassingen zoals woningbouw en vooral de scheepsbouw.

De stichting heeft zich dan ook ingezet en zal zich blijven inzetten voor de herbouw van een werkende houtzaagmolen De Hoop genaamd, die tot 1911 aan het Uitgeester Binnenmeer stond. In de afgelopen jaren zijn een aantal belangrijke zaken geheel of gedeeltelijke gerealiseerd. Er kwam een timmerwerkplaats, een droogloods met lattenzagermolen, een moleneiland, de aanzet voor een scheepshelling en de fundamenten voor het beleids- en informatiecentrum. De Stichting Industrieel Erfgoedpark De Hoop blijft zich als maatschappelijke instelling inzetten voor het uitdragen van dit industrieel erfgoed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel