Online routeplanner van TomTom

kampeerzaken.nlTomTom, vooral bekend van de GPS navigatiesystemen voor in de auto en andere mobiele toepassingen, gaat ook een online routeplanner bieden.

 

De bêtaversie van de routeplanner staat inmiddels op http://routes.tomtom.com voor een beperkte groep testgebruikers gereed. Wie aan de ontwikkeling van de tool wil meedoen kan zich daarvoor registreren.


 

Het leuke van deze online routeplanner is dat hij gebruik maakt van de gegevens van de normale TomTom navigatiesystemen. Daarbij bedoelen we niet alleen de digitale kaarten, maar ook de historische informatie over reistijden met 500 miljard historische snelheidsmetingen, de door TomTom gebruikers aangepaste route en zelfs door de gebruikers aangebrachte kaartcorrecties.

 

Zo kan de routeplanner op basis van de actuele situatie én de ervaringen van de TomTom gebruikers steeds de beste route plannen en ook een reële opgave van de reistijd geven.

 

Afhankelijk van het succes en de feedback van het Bêta programma zal de online routeplanner geleidelijk ook wereldwijd worden uitgerold. De routeplanner komt vooralsnog beschikbaar in zes talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel