Ook Büttner Elektronik is overgenomen door Dometic

Büttner Elektronik overname Dometic

Ook Büttner Elektronik is overgenomen door Dometic

Dometic is in het kader van wereldwijde expansie nog steeds op het overnamepad. Vorig jaar nam Dometic het Britse Kampa over en de afgelopen maanden kwamen daar bijvoorbeeld ook Front Runner Vehicle Outfitters, Enerdrive en Zamp Solar bij.

Begin deze maand heeft Dometic ook het bekende Duitse bedrijf Büttner Elektronik overgenomen. Dit bedrijf neemt een behoorlijk vooraanstaande positie in op het gebied van mobiele elektriciteitsoplossingen voor de recreatiemarkt. Tot het programma van Büttner behoren oplossingen voor zonne-energie, accu’s en acculaders.

Büttner Elektronik

Büttner Elektronik bedient met die producten een groot deel van de recreatiemarkt, waaronder kamperen en watersport. De producten van Büttner worden voornamelijk in Duitsland verkocht. Een groot deel van de omzet komt wordt gegeneerd via aftermarket-producten. Vorig jaar bedroeg de omzet van Büttner Elektronik ongeveer 13 miljoen euro. De onderneming telt 17 werknemers en heeft haar hoofdkantoor in het Duitse Neuenkirchen.

Uitbreiding

Voor Dometic is een uitbreiding in de snelgroeiende markt voor mobiele elektriciteitsoplossingen een strategische prioriteit. De marktvraag naar duurzame en effectieve mobiele stroomoplossingen neemt snel. Dit omdat steeds meer mensen tijd buitenshuis doorbrengen en daarbij een voertuig of boot als uitvalsbasis gebruiken. De overname van Büttner Elektronik biedt Dometic de mogelijkheid om zijn aanbod en distributienetwerk van mobiele elektriciteitsoplossingen voor de Europese recreatiemarkt uit te breiden.

Overname

Juan Vargues, President en CEO van Dometic: “Ik ben blij Büttner Elektronik en zijn medewerkers bij Dometic te mogen verwelkomen. Met Büttner Elektronik versterken we ons productaanbod en distributienetwerk op het snelgroeiende gebied van mobiele stroomoplossingen voor de Outdoor lifestyle. Onze strategie voor winstgevende expansie in Mobile Living is gebaseerd op een combinatie van organische groei en acquisities. Dit is onze zesde aangekondigde overname dit jaar en onze pijplijn met potentiële toekomstige overnames blijft sterk”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel