Ook dit jaar weer een verkiezing “Duurzame Kampeer Awards”

Ook in 2024 weer een verkiezing "Duurzame Kampeer Awards"

Ook dit jaar weer een verkiezing “Duurzame Kampeer Awards”

De groene loper wordt weer uitgerold voor de meest duurzame spelers in de kampeerwereld. De inschrijving voor de Duurzame Kampeer Awards 2024 is geopend. Ook dit jaar belooft dit een spannende strijd te worden tussen innovatieve bedrijven en organisaties die zich inzetten voor een groenere kampeerervaring.

De Duurzame Kampeer Awards zijn een initiatief van Duurzaam Ondernemen, hét platform voor duurzaam ondernemen in Nederland. De awards zetten de schijnwerper op duurzame producten, diensten en initiatieven in de kampeerbranche. Van tenten gemaakt van gerecyclede materialen tot campings die draaien op zonne-energie, de awards erkennen de pioniers die de kampeerervaring groener maken.

Drie categorieën voor een duurzame toekomst

Dit jaar worden er awards uitgereikt in drie categorieën: Meest duurzame kampeermiddel, Meest duurzame kampeerplek en Meest duurzame innovatieconcept voor de kampeerbranche/kampeerder.

Hoe werkt het nominatieproces?

Iedereen kan zijn of haar favoriete duurzame kampeerproduct, -dienst of -bedrijf nomineren. De genomineerden worden vervolgens beoordeeld door een vakkundige jury, die kijkt naar verschillende criteria, zoals duurzaamheid, innovatie en impact.

Een duurzame kampeersector

“Duurzaamheid is niet langer een keuze, maar een noodzaak,” zegt [naam woordvoerder], woordvoerder van Duurzaam Ondernemen. “De kampeersector heeft een grote verantwoordelijkheid om de impact op het milieu te verminderen en te streven naar een duurzame toekomst. De Duurzame Kampeer Awards zijn een geweldige manier om de bedrijven en organisaties te belonen die hierin vooroplopen.”

Naast de awards zet Duurzaam Ondernemen zich ook op andere manieren in voor een duurzamere kampeersector. Zo organiseren ze regelmatig informatiecampagnes over duurzaam ondernemen en bieden ze tips en adviezen aan bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Nomineren tot en met 22 augustus

Wie een kampeerproduct, -dienst of -bedrijf weet dat iets toevoegt op het gebied van duurzaamheid, kan dit nomineren voor de Duurzame Kampeer Awards 2024. De deadline voor het indienen van nominaties is 22 augustus 2024. De winnaars worden bekendgemaakt op 2 oktober 2024, de openingsdag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel