Ook Dometic gaat verwarmingsunits maken

Ook Dometic gaat verwarmingsunits maken

Ook Dometic gaat verwarmingsunits maken

Tot nu toe had Dometic geen verwarmingsunits voor campers en caravans in het assortiment. Dat gaat met de komst van de nieuwe CH-verwarmingsunits veranderen.

Op de laatste editie van de Caravan Salon in Düsseldorf van dit jaar presenteerde Dometic namelijk deze nieuwe units voor het verwarmen van interieur én warmwater.

De afkorting “CH” staat voor Combo Heater, en dus voor de combinatie van binnen- én warmwaterverwarming. De nieuwe CH-reeks zal verkrijgbaar zijn in verschillende vermogensklassen en energievormen. Dit om deze verwarmingsunits flexibeler te kunnen passen dan conventionele oplossingen. Volgens Dometic zorgen de apparaten voor een snelle, energiebesparende verwarming.

In tegenstelling tot andere combikachels op de markt, werkt de warmwaterverwarming onafhankelijk van de interieurverwarming. De units hebben twee onafhankelijke verwarmingscircuits voor de warme lucht in de cabine en het warme water. Dit biedt de gebruikers meer flexibiliteit. Met de nieuwe Dometic CH kan men gelijktijdig het interieur van het voertuig verwarmen als voldoende warm water leveren voor meerdere douches, zonder pauzes. Dit betekent dat de verwarming niet de hele dag hoeft te draaien. Bovendien hoeft men het interieur in de zomer niet te verwarmen om warm water te krijgen.

Eenvoudige, intuïtieve bediening

Ook Dometic gaat verwarmingsunits makenEen intelligent controlesysteem regelt alles “just in time”. De verwarming kan worden bediend, geregeld en geprogrammeerd via een intuïtief bedieningspaneel. Zo kan men eenvoudige handelingen een “thuiskomen” timer programmeren voor de interieurverwarming en het warme water. Om de nachtrust zo min mogelijk te verstoren kan de verwarming ook in de nachtstand worden gezet. Een ander voordeel van de nieuwe comboverwarmingen van Dometic is het zuinige gebruik van de kostbare energiebronnen aan boord. De gebruiker kan via het controlepaneel bijvoorbeeld instellen hoe lang de verwarming het water warm moet houden.

De kachels worden bediend met een nieuw, intuïtief te bedienen paneel. Om de gewenste temperatuur in te stellen, hoeft u alleen amaar aan het wieltje op het paneel te draaien; de instelling is dan gemakkelijk af te lezen op het display. Bovendien kan het bedieningspaneel via de CI-bus worden aangesloten op het controlesysteem van het voertuig. Een ander kenmerk van de Dometic kachels is de onafhankelijke ventilatiefunctie. Het zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en kan ook schimmelvorming in kritische ruimten helpen voorkomen.

Vier versies

De Dometic CH-combikachels zijn vanaf februari 2022 verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen. Er komen een 4.000 en 6.000 watt model op gas alsmede een gecombineerde gas/elektrische versie met maar liefst 1.800 watt extra vermogen in de elektrische modus naast de 4.000 of 6.000 watt voor snelle verwarming.

Like dit artikel
Tweet dit artikel