Ook Dometic’s nieuwe TRT 140 AIR daktent staat binnen enkele minuten

Dometic’ TRT 140 AIR daktent

Ook Dometic’s nieuwe TRT 140 AIR daktent staat binnen enkele minuten

Daktenten zijn inmiddels een redelijk bekend gezicht geworden op de campings, en daarbuiten. Dometic liet ons vorige zomer al kennismaken met zijn eerste elektrische uitklapbare daktent. Die kun je in- en uitklappen door middel van een simpele druk op de knop.

Er zijn meer manieren waarop je een daktent eenvoudig kunt uit- en inklappen. Door hem oppompbaar te maken bijvoorbeeld, zoals met de nieuwe Dometic TRT 140 AIR daktent mogelijk is. Zo kun je hem zonder enige moeite binnen een paar minuten opzetten.

Opzetten binnen een paar minuten

De TRT 140 AIR is een opblaasbare daktent, die is uitgerust met Dometic’s gepatenteerde AIR Frame-technologie. Deze technologie kennen we al van de voortenten en luifels die Dometic voor campers en caravans maakt. Dit systeem maakt gebruik van sterke TPU-luchtkokers, beschermd door een zware polyester hoes. Het resultaat is een tent die in slechts twee minuten opgezet kan worden, en in ongeveer drie minuten weer kan worden afgebroken. En dat allemaal via één enkel ventiel.

Lichtgewicht en compact

Natuurlijk, de meeste daktenten kun je in een paar minuten opzetten. Maar dat kost meestal heel wat meer moeite. Nu is het een kwestie van oppompen. En aangezien Dometic standaard al een elektrische pomp meelevert, is dat echt een fluitje van een cent. Maar het is niet alleen de snelheid en het gemak van het opzetten waar het bij de nieuwe Dometic daktent om gaat. De Dometic TRT 140 AIR is ook compact en licht van gewicht. Met een gewicht van slechts 48,5 kg voor de tent alleen, of 57,6 kg inclusief de telescopische ladder, is de TRT 140 AIR verrassend licht voor een daktent. Dit maakt hem geschikt voor gebruik op een breed scala aan voertuigen, van compacte auto’s tot grotere SUV’s, pick-ups en bestelwagens.

Comfortabel

Dometic heeft ook duidelijk nagedacht over het comfort van de kampeerder. De TRT 140 AIR is voorzien van een geïntegreerde matras van 3,2 cm dik, gemaakt van hoogwaardig schuim. Daarnaast is er een anti-condensmat aanwezig om vochtvorming te voorkomen. Dankzij de vier grote mesh vensters kun je genieten van een 360-graden panorama, terwijl je beschermd blijft tegen insecten.

Duurzaam

De TRT 140 AIR is niet alleen makkelijk op te zetten en af te breken, en comfortabel, maar ook robuust en duurzaam. De tent is gemaakt van 300D ripstop polyester en een speciaal Weathershield TC canvas. Dit polycotton materiaal reguleert de binnentemperatuur en vermindert condensatie. Bovendien is de tent ontworpen om ook harde wind te weerstaan. De opblaasbare framestructuur buigt en beweegt mee met de wind, waardoor de kans op schade of breuk wordt verminderd.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Dometic TRT 140 AIR op dit moment ‘pre-orderen’ voor een prijs van 2.500 euro. Bij de prijs inbegrepen zijn de 12V elektrische pomp, de ladder, de matras en zowel interne als externe opbergzakken.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel