Ook Eura Mobil gaat weer buscampers maken

Eura Mobil Van buscampers

Ook Eura Mobil gaat weer buscampers maken

Zo’n kleine vijftien jaar geleden had Eura Mobil met de Quixta al een buscamper in het programma. En ver daarvoor ook al de Kolibri. Maar de laatste jaren verkoopt Eura Mobil vooral grotere campers.

Maar nu de buscampers een ware opmars maken, neemt ook Eura Mobil weer buscampers in het programma op, die eenvoudig ‘Van’ gaan heten. Nu is Eura Mobil, net als Karmann Mobile, onderdeel van Trigano. Om niet de concurrentie aan te gaan met de andere merken binnen de Trigano Groep, positioneert Eura Mobil de nieuwe buscampers in het premium segment.

Nu is het voordeel van zo’n grote groep, dat je niet direct een nieuwe productielijn voor een nieuw product hoeft op te zetten. Je kijkt gewoon of je ze ergens binnen de groep kunt laten maken. Dat is ook nu het geval, de nieuwe Eura Mobil Van buscamper wordt in de fabriek van Paglieta gebouwd, waar ook de buscampers van Autostar en Mobilvetta van de band rollen. Want ook die merken zijn onderdeel van de Trigano Groep.

Premium buscampers

Omdat nu opeens iedereen buscampers gaat bouwen, is er een stevige concurrentie. Daarom wil Eura Mobil zich onderscheiden van het volumesegment en kiest bewust voor ‘premium’ buscampers met een bijzonder hoogwaardige basisuitrusting en een stijlvol interieur.

Compleet en exclusief

De uitrusting van de Eura Mobil Van is ook echt heel uitgebreid, met onder anderen een Li-Ionaccu. Zonnepanelen zijn overigens nog wel optioneel. Verder is het Fiat Ducato basisvoertuig voorzien van een 140 pk (103 kW) 2,3-liter turbodieselmotor, een tot 90 liter vergrote brandstoftank en een handbediende airconditioning.

Eura Mobil Van buscampersHet interieur straalt absoluut klasse uit, met licht eiken meubeldecor, gewelfde kastdeurtjes met chromen inleg en handgrepen, slimme opbergvakken en een uitgebreide sfeerverlichting. Opvallend zijn ook de overdadige bekleding van het plafond en de wanden, de met ecoleder beklede frames rond de ramen en dakluiken, die bovendien bewust worden geaccentueerd door sfeervolle indirecte verlichting. Ook de overgangen tussen de carrosserie en meubels, plekken die doorgaans niet al te veel aandacht krijgen, zijn fraai afgewerkt. De bovenkasten lopen mooi in een lijn door en zorgen voor een vloeiende visuele overgang van het woongedeelte naar de cabine.

Slimme en fraaie details

Verder heeft Eura Mobil goed op de details gelet. De stoffering heeft fraaie stiksels in kruissteekmotief, we zien handige kruidenrekjes en de handgreep van de badkamer is bekleed met ecoleer. De met stof/eco-leer beklede zitgroep heeft standaard Isofix-bevestigingen en de tafel heeft een opklapbaarblad, een verlengstuk en een bekerhouderinzet.

In de keuken zien we een draai mineraal werkblad met geïntegreerde spoelbak, uitklapbaar verlengstuk en inklapbare kraan. Stevige laden met soft-stop, zijvakken met flessenhouders en de hooggeplaatste 80-liter koelkast laten zien dat het qua functionaliteit ook goed voor elkaar is.

De wasruimte is ook zeer praktisch met een vrij grote wastafel, handdoekenrek en spiegelkast. De wand van de wasruimte kan met de wastafel gedraaid worden vormt zo een aparte, redelijk ruime douchecabine.

De matrassen in het slaapgedeelte rusten op comfortabele schijfveren, die in opklapbare bedframes zijn gemonteerd. Er zijn leeslampjes met USB-laadaansluiting en ook hier zijn de raamkozijnen bekleed met eco-leer.

Verder is er bijzonder veel bergruimte en zijn de buscampers ook goed geïsoleerd zodat je er ook prima ’s winters mee op pad kunt. De isolatie en verwarming voldoen aan de winterweerstandsnorm EN 1646. Dat houdt in dat het tot -15 graden Celsius afgekoelde interieur van het voertuig binnen een tijdspanne van twee uur tot 20 graden Celsius kan worden opgewarmd.

Drie indelingen

De Eura Mobil Van is vooralsnog leverbaar in drie populaire indelingen. In tegenstelling tot veel andere merken heeft men niet de ‘540’ lengte opgenomen, de serie bestaat uit een indeling van 595 cm en twee indelingen van 635 cm.

De V 595 HB heeft een dwarsbed, beide andere indelingen hebben enkele bedden met een tussenstuk. Bij de V 635 EB bevinden zich modulaire opbergboxen onder de bedden. De boxen kunnen eenvoudig worden verwijderd en de bedden zijn opklapbaar. Zo kun je in een handomdraai een hele grote laadruimte creëren.

Eura Mobil Van buscampersDe V 635 HB heeft een extra groot, elektrische bedienbaar hefbed van 1.800 x 1.900 millimeter. Ook hier kun je dus heel makkelijk grote voorwerpen, zoals een mountainbike, scooter of motorfiets meenemen. Er is standaard al een robuuste metalen vloerplaat met oprijplaat aanwezig, evenals de nodige sjorogen. Voor zwaardere voorwerpen raad men aan om het optionele 35 H-chassis te kiezen, dat een hogere asbelasting mag hebben.

Like dit artikel
Tweet dit artikel