Ook in oktober recordcijfers voor Duitse camper en caravanfabrikanten

Ook in oktober recordcijfers voor Duitse camper en caravanfabrikanten

Ook in oktober recordcijfers voor Duitse camper en caravanfabrikanten

De nazomer van 2020 bracht de Duitse camper- en caravanliefhebbers niet alleen prachtig weer, maar ook uitstekende verkoopcijfers voor de camper en caravanfabrikanten.

Het afgelopen kwartaal was het beste kwartaal in de geschiedenis van de Duitse kampeerindustrie. Maar de ‘rally’ ging in oktober gewoon verder, met opnieuw een recordresultaat.

Meer dan 100.000 nieuwe recreatievoertuigen

Vorige maand werden in Duitsland in totaal bijna 6.600 nieuwe recreatievoertuigen geregistreerd. Dat is een opmerkelijke stijging van bijna 65 procent ten opzichte van oktober 2019. En oktober is wat dit betreft vaal al de beste maand. Over de eerste tien maanden van dit jaar het aantal nieuwe inschrijvingen van vrijetijdsvoertuigen in Duitsland met meer dan een kwart gestegen tot ongeveer 95.000 voertuigen. Dit betekent dat dit jaar voor het de magische grens van 100.000 nieuw geregistreerde recreatievoertuigen wordt overschreden.

Ook veel nieuwe caravans

verkoopcijfers Duitsland caravans campersDe grootste stijging bij de recreatievoertuigen komt de laatste jaren vooral op het conto van de campers. Maar ik oktober was er een opvallend grote stijging bij de caravans. Er kwamen bij onze oosterburen vorige maand 1.680 nieuwe caravans op de markt. Hiermee steeg het aantal nieuwe registraties met meer dan 20 procent ten opzichte van oktober 2019. In Duitsland zijn er in de eerste tien maanden van dit jaar nu 26.000 nieuwe registraties van caravans, een stijging van bijna vijf procent. Als de trend zich voortzet, zou dit jaar qua caravanverkopen het beste jaar sinds 1995 zijn.

Nieuwe camperregistraties bijna verdubbeld naar nieuw record

Het aantal nieuwe registraties van campers is in Duitsland bijna verdubbeld en bereikte een nieuw record. Men kon een plus van maar liefst 88 procent noteren. Er werden ruim 4.900 méér nieuwe campers dan in oktober vorig jaar geregistreerd. Met het recordresultaat van oktober vorige maand steeg het aantal geregistreerde nieuwe campers dit jaar tot in totaal 68.500 eenheden. Dat is, vergeleken met vorig jaar, een gezonde stijging van bijna 37. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook dit een nieuw record is. Het kan nu al niet anders of 2020 wordt in Duitsland qua camperverkoop het beste jaar ooit.

Bron en foto: CIVD

Like dit artikel
Tweet dit artikel