Ook dit jaar weer een recordpoging voor grootste camperkonvooi

Womo Record 2018 Walldürn

Ook dit jaar weer een recordpoging voor grootste camperkonvooi

Het ‘wereldrecord camper-konvooi’ is vorig jaar begonnen als een soort van sportieve wedstrijd ten opzichte van het Italiaanse, in 2003 gevestigde record. Maar het is de organisatie zo goed bevallen, dat er dit jaar weer een dergelijk evenement zal worden georganiseerd.

Vorig jaar ging om een poging om meer dan 671 campers in een konvooi te laten rijden. Dat was toen prima gelukt, het werden er 683. Dit jaar heeft men de lat een stuk hoger gelegd, het moeten er nu meer dan 1000 worden.

Vorig jaar lukte het helaas niet om het record ook in het Guinness Book of Records op te laten nemen, omdat er volgens de waarnemer hier en daar te veel ruimte tussen de voertuigen onderling was. Dat moet dit jaar wel gaan lukken, want het konvooi mag nu gebruik maken van een vroegere tankbaan van het Duitse leger zodat er geen gebruik van de openbare weg hoeft te worden gemaakt.

Er is ook uitvoerig contact geweest met het Guinness Book of Records, zodat er dit jaar niets fout kan gaan. Dat wil zeggen, als er genoeg mensen deelnemen. Wie graag mee wil doen met deze recordpoging: het is nu al mogelijk om je te registreren via de website van het evenement. De deelname kost 49 euro per voertuig. De nieuwe recordpoging moet plaatsvinden op 15 september 2018. Ook nu weer in de omgeving van Walldürn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel