Ook Le Voyageur integreert slide-out in camper

Ook Le Voyageur slide-out camper

Ook Le Voyageur integreert slide-out in camper

ZOETERMEER – De typisch Amerikaanse slide-outs komen ook in Europa steeds meer in zwang. Niet alleen bij compacte campers, maar ook bij de grotere Liners. Zo ook het Franse merk Le Voyageur.

Dit merk introduceert namelijk een volautomatische slide-out voor haar Liners. Met gepaste trots kan Le Voyageur melden dat het zelfs de allereerste Franse fabrikant is die een uitschuifbaar ontwerp voor haar high-end voertuigen op de markt brengt.

Zo’n slide-out heeft natuurlijk ook zijn voordelen. In het geval van de campers van Le Voyageur kun je de leefruimte van het voertuig op bepaalde plaatsen middels een enkele druk op de knop verbreden van 2,20 m naar 2,75 meter. Daarmee heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de zitgroep wat ruimer uit te voeren, of de loopruimte ter hoogte van de keuken te vergroten, of om meer loopruimte rond het bed te creëren.

Le Voyageur slide-out camperIn het geval van de Liners van Le Voyageur wordt zowel het keukenblok als een tweezits bank in de slide-out verder naar buiten gebracht. Daardoor is er dus én een ruimere zithoek, én belemmert het keukenblok de loopruimte veel minder. Het concept is zo uitgekiend, dat er ook in ingeschoven toestand nog een heel leefbare situatie is.

Le Voyageur toonde een schaalmodel en een prototype van een Liner met zo’n slide-out op de Paris Air Show, in 2016. le vouageur kampeerauto bus slide-outGezien de enthousiaste reacties van het publiek was het al snel duidelijk dat dit concept ook in productie moest worden genomen. Dat is nu dus ook zo ver, want de Liners met slide-out zullen in net 2018 programma van Le Voyageur worden opgenomen en zijn vanaf het eind van dit jaar beschikbaar. Het betreft hier de 924 QD Car, een Liner op een Iveco Daily chassis met een MTM van 7500 kilo, die is voorzien van een garage voor een compacte auto.

De basisprijs exclusief de BPM bedraagt € 218.350, waarin de meerprijs van € 24.000 voor de slide-out nog niet is inbegrepen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel