Ook meedoen aan de Fjällräven Classic 2016?

Fjällräven Classic 2016 wandelen trektocht

Wandelen door Zweden? Doe mee met de Fjällräven Classic 2016.

ZOETERMEER – de Fjällräven Classic is een populaire trekkingtocht door Zweeds Lapland. Deze tocht van zo’n 100 kilometer voert je langs een aantal van de allermooiste plekken van Zweden.

De inschrijving voor deze tocht, die wordt gehouden van 5 tot en 12 augustus 2016, in inmiddels geopend. Omdat dit een heel populaire tocht is, waarvoor de ongeveer 2000 beschikbare plaatsen al snel zijn uitverkocht, is het raadzaam om je snel in te schrijven als je mee wilt doen.

Door de mooiste gebieden

De Fjällräven Classic voert de 2000 wandelaars door één van de mooiste gebieden van de wereld. Je kunt er, afhankelijk van je tempo, 3 tot 5 dagen over de tocht doen.

Samen met de andere 2000 deelnemers, wat voor een unieke sfeer zorgt, wandel je langs het klassieke wandelpad Kungsleden in Zweeds Lapland. Je begint in het zuiden, bij Nikkaluokta en loopt naar het noordelijker gelegen Abisko. Je komt op je tocht langs vele welbekende plaatsen zoals Tjäktja-pas, het Kebnekaise-massief, de golvende heide bij Alesjaure en het natuurlijk ook het Nationale Park Abisko.

De video die één van de deelnemers van een eerdere editie maakte:

Voorbereiding

Het is een pittige trektocht. Hij is niet alleen lang, hij kan op sommige stukken behoorlijk zwaar zijn. Dit vraagt om een goede voorbereiding. Je moet alles immers zelf meesjouwen. Je tent, kampeerspullen, slaapzak, eten en drinken. Maar in principe zou iedereen die zich goed heeft voorbereid en niet opziet tegen dagtrajecten van zo’n 25 kilometer door heuvelachtig terrein de tocht met succes kunnen volbrengen.

Er zijn langs de route een aantal bemande controleposten. Hier heb je ook de gelegenheid om je energiereserves aan te vullen en eventueel ook een beroep op medische verzorging te doen. Om een idee te krijgen hoe het allemaal in zijn werk gaat, zou je de blog van Rutger Houweling kunnen lezen. Hij liep de Classic afgelopen zomer en heeft op zijn blog veel bruikbare tips over de trektocht en de voorbereiding.

Inschrijven

Inschrijven voor de Fjällräven Classic 2016 kan via www.fjallraven.com/fjallraven-classic. Wees er snel bij, de tocht is populair, er doen ieder jaar 2000 wandelaars uit alle delen van de wereld aan mee.

Als je te laat met inschrijven bent kun je op het www.fjallravenclassicforum.com kijken of je misschien een ticket kunt overnemen van een deelnemer die, om wat voor reden dan ook, onverhoopt niet aan de tocht mee kan doen. Ook op dat forum vind je natuurlijk de nodige informatie over de tocht en zullen de deelnemers aan eerdere edities hun ervaringen delen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel