Ook na jaren is de Atomic Camper nog steeds een bijzonder recreatievoertuig

Atomic Camper

Ook na jaren is de Atomic Camper nog steeds een bijzonder recreatievoertuig

Is het een onderzeeër? Is het een bom? Nee, het is de Atomic Camper, ontworpen door de Amerikaanse Bill Guernsey. Hij maakte deze ‘bom-vormige’ caravan met de hand – iets wat hem maar liefst 2 jaar aan noeste arbeid kostte.

Met de Atomic Camper hoopte Guernsey zijn ‘droomcaravan’ bouwen, een caravan die qua ontwerp in het oog springt maar tegelijkertijd functioneel is.

Droomcaravan

De caravan is onder anderen uitgerust met zonnecellen op het dak, een royaal king size bed, een 76 liter-watertank, een boiler en uitgebreide natte cel en een verrassend groot keukenblok. Daarnaast beschikt de Atomic Camper zelfs over een climate control systeem en camera’s.

Ontwerp

Natuurlijk moet ook het ontwerp besproken worden. De Atomic Camper doet met zijn design zijn naam eer aan. De caravan is immers vormgegeven als een klassieke ‘kernbom’ en is met zijn rode kleurstelling een opvallende verschijning. Het interieur is veelal uitgevoerd in verschillende houtsoorten, waaronder tijgerhout en walnoot. Verder is het interieur een hommage aan alles wat met space, de jaren 50 en 60 en steampunk te maken heeft.

Bezigheidstherapie

Niet alleen was het Guernsey z’n droom om zijn ideale te caravan te bouwen, óók had hij simpelweg veel tijd om handen. De in Alaska wonende Guernsey was namelijk aan huis gebonden als gevolg van een vliegtuigcrash. Tijdens zijn revalidatie besloot hij om niet op zijn handen te zitten en zich vast te bijten in een nieuw project: het ontwerpen en bouwen van zijn droomcamper. In totaal kostte het de Amerikaan maar liefst twee jaar en een slordige $15.000 om de caravan te bouwen.

Niet te koop

Samen met zijn vrouw is Guernsey meerdere malen met de Atomic Camper op pad geweest. In 2016 verkocht het stel de caravan aan een ander stel, die sindsdien enthousiast de Atomic Camper Facebook-pagina bijhouden.Uit hun enthousiasme kunnen we opmaken dat zij voorlopig niet van plan zijn om hun Atomic Camper van de hand te doen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel