Ook op vakantie goede filterkoffie dankzij KuJu Coffee

Kuju koffie

Ook op vakantie goede filterkoffie dankzij KuJu Coffee

Waarom zou je het belangrijkste drankje van de dag verwaarlozen? Dat is wat medeoprichter van KuJu Coffee, Jeff Wiguna, zich op een dag realiseerde. Hij bedacht een methode waarmee je gemakkelijk een heerlijke kop filterkoffie kunt zetten, ook op de camping of midden in de natuur.

KuJu Coffee combineert op een succesvolle wijze compacte afmetingen en gebruiksgemak met een authentieke, volle smaak. Dit in tegenstelling tot de vele aanmaak- of oploskoffie varianten.

Pocket Pour Over koffiezakjes

Wat de koffie van Kuju Coffee, de zogenaamde Pocket Pour Over Coffee, zo praktisch maakt is het feit dat in principe alleen kokend water en een mok benodigd is. Het werkt namelijk als volgt; in het Pocket Pour Over-zakje zit niet alleen de koffie zelf, maar ook het filter. Dit filter is met behulp van de Steady-Safetm bevestigingsclipjes te bevestigen aan de mok. Het enige wat je hierop hoeft te doen is het kokende water in de filter schenken en een paar minuten wachten. Koffiefilterhouders of perculators zijn hierdoor niet meer nodig. Dit bespaart gewicht en ruimte.

Verschillende smaken

KuJu Coffee biedt de Pocket Pour Over-zakjes in verschillende roasts aan: light, medium en dark roasts. Dit heeft betrekking op de kleur van de koffieboon na het branden. Hoe donkerder de roasts, hoe voller de smaak van de koffie.

Duurzaamheid

Als modern bedrijf hecht het jonge KuJu Coffee veel waarde aan duurzaamheid. Zo staat duurzaamheid gedurende het gehele productieproces hoog in het vaandel. Daarnaast zal het nog te bouwen hoofdkantoor van KuJu Coffee volledig van stroom worden voorzien door een windmolenpark.

Kickstarter

KuJu Coffee begon in 2015 met hun Kickstarter-campagne. Alle financieringsdoelen werden al snel behaald zodat het bedrijf al snel zelfstandig verder kon. Anno 2019 is KuJu Coffee verkrijgbaar bij een groot aantal buitensportzaken in Noord-Amerika en ook sommige delen van Europa, voornamelijk via Amazon. Daar zijn helaas niet altijd verkopers beschikbaar die bereid zijn om KuJu Coffee naar Nederland te verzenden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel