Ook Pössl en Concorde zeggen af voor Caravan Salon Düsseldorf 2020

Ook Pössl en Concorde zeggen af voor Caravan Salon Düsseldorf 2020

Ook Pössl en Concorde zeggen af voor Caravan Salon Düsseldorf 2020

Nadat Hymer vorige week aankondigde dat het vanwege de coronapandemie dit jaar aan geen enkele beurs deel zal nemen, hebben ook Pössl en Concorde besloten om niet naar Düsseldorf te gaan.

De organisatie van de Caravan Salon besloot een tijdje geleden dat de editie van 202 wel door kon gaan, maar dan wel een week later. Dat besluit in overleg met zowel de instanties als de standhouders zijn genomen.

Mogelijke miscommunicatie

Toch lijkt dat laatste niet helemaal goed te zijn gegaan en is er mogelijk sprake van enige miscommunicatie. Het afzeggen van de grootste standhouder – de Erwin Hymer Group is goed voor twee beurshallen! – wordt namelijk gevolgd door de afzegging van twee andere redelijk prominente exposanten in de vorm van Pössl en Concorde. Concorde geeft zelfs aan dat het besluit van ‘Düsseldorf’ voor hen geheel onverwacht kwam.

Gezondheid gaat voor

Maar in ieder geval vinden Zowel de Erwin Hymer Group, Pössl als Concorde dat de gezondheid van personeel en klanten voor gaat. Bovendien is het maar de vraag of deelname aan de editie van dit jaar de exposanten wel voldoende brengt. De bezoekersaantallen zijn ongetwijfeld geringer, de kosten vanwege de diverse maatregelen zijn hoger en het rendement zal lager uitvallen.

Klantcontact wordt een stuk moeilijker vanwege het afstand houden en de mondkapjes. Even met een klant aan tafel zitten om wat zaken te bespreken is bijna onmogelijk. Verder zul de bezoekers lang niet alle voertuigen van nabij kunnen zien, laat staan naar binnen gaan. Het is voor een exposant gewoon niet te doen om ieder voertuig na ieder klantbezoek te ontsmetten. Ook het tegelijk met een klant in het voertuig aanwezig zijn om iets uit te leggen, is vanwege het houden van afstand onmogelijk.

Op bovenstaande foto is te zien hoe druk het er op de consumentendagen van de caravan Salon kan zijn. Bij zo’n bezoekersstroom – ook als er veel minder bezoekers komen – zijn coronamaatregelen eigenlijk onuitvoerbaar.

 

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel