Ook Terracamper komt met off-road camper op basis van de VW Crafter 4Motion

Terracamper Tegravel off-road camper op basis van de VW Crafter 4Motion

Ook Terracamper komt met off-road camper op basis van de VW Crafter 4Motion

Terracamper heeft onlangs de Tegravel geïntroduceerd, een off-road camper die gebaseerd op de solide basis van de Volkswagen Crafter 4Motion en een goed doordacht interieur lijkt te hebben. Met dit nieuwe model wil ook Terracamper tegemoet komen een de stijgende vraag naar stoere en compacte doch comfortabele campers.

Het formaat van een standaard buscamper, met een lengte van zo’n zes meter, is dan een heel aardig compromis. Dat is ook te zien aan de Terracamper Tegravel, die de robuustheid voor avontuurlijke tochten combineert met aardig wat ruimte, behoorlijk wat comfort en een redelijk compact formaat. Daarmee lijkt hij een ideaal compromis te vormen voor avontuurlijk ingestelde camperliefhebbers.

VW Crafter 4Motion

De VW Crafter 4Motion, die Terracamper als basisvoertuig heeft gekozen, staat bekend om zijn betrouwbaarheid en krachtige prestaties, essentieel voor elk off-road avontuur. Terracamper heeft dit chassis aangepast met een reeks gespecialiseerde aanpassingen, zoals een verhoogd onderstel en bescherming tegen ondergrondse obstakels, waardoor de Tegravel ongeëvenaarde capaciteiten krijgt op ruig terrein. We moeten overigens geen volledige off-road eigenschappen verwachten, maar grind- (gravel) en karrenpaden moeten geen probleem zijn.

Afwijkende indeling

Maar ook de carrosserie is aangepast. Dit omdat de VW Crafter eigenlijk iets te smal is voor een dwarsbed. Daarom heeft Terracamper een stel carbon uitbouwdelen ontwikkeld, zodat je toch overdwars kunt slapen in deze camper.

Verder zien we dat de Tegravel een doordachte maar ook behoorlijk afwijkende indeling heeft. Het deels opklapbare dwarsbed achterin is natuurlijk min of meer standaard, evenals de draaibare voorstoelen. Maar in plaats van een dwarsbank achter de voorstoelen heeft de Tegravel een langsbank. Deze kun je eventueel ombouwen tot tweepersoonsbed zodat je in totaal over vier slaapplaatsen beschikt.

De camper heeft overigens maar drie gehomologeerde zitplaatsen: de voorstoelen en een derde stoel die normaal gesproken onder het bed is verstopt en via een railsysteem naar voren kan worden geschoven. Ook de tafel, die zo’n beetje centraal achter de voorstoelen is opgesteld, wijkt af van de klassieke indeling.

Verder ontbreekt de natte cel. Wie zijn behoefte in de camper wil doen, moet zich behelpen met het uitschuifbare droogtoilet. Douchen kan ondanks het ontbreken van een echte natte cel nog steeds in de camper, er bevindt zich namelijk een douchecabine direct achter de schuifdeur. Hoe dat in de praktijk bevalt is nog even afwachten.

De grote hoeveelheid opbergruimte onder het dwarsbed is opmerkelijk. Terracamper heeft daar gekozen voor een slim ladensysteem van kunststof opbergkratten. De keuken bevindt zich op de gebruikelijke plek, ter hoogte van de schuifdeur, en is volledig uitgerust met moderne apparatuur.

Zelfvoorzienend

Een belangrijk aspect van de Tegravel zijn de zelfvoorzienende mogelijkheden, bestaande uit een geavanceerde solarinstallatie en een krachtige lithiumaccu. Dit, samen met een efficiënt energiebeheersysteem, stelt bewoners in staat om dagen, zo niet weken, ‘off-grid’ door te brengen, zonder in te leveren op de moderne gemakken.

Met een startprijs van 100.000 euro – zonder BPM! – biedt de Tegravel een camper die kwaliteit, een slimme indeling en innovatieve technologieën combineert en geschikt is voor avonturiers en natuurliefhebbers die de wereld willen verkennen zonder beperkingen, en met (bijna) alle comfort van thuis.

Like dit artikel
Tweet dit artikel