Ook verkooprecord voor vouwwagens

Ook verkooprecord voor vouwwagens

Ook verkooprecord voor vouwwagens

In de tijd dat de bungalowtenten werden opgevolgd door de tunneltenten, werden vouwwagens nog wel eens als een beetje oubollig beschouwd. Sinds er ook stoere, sportievere modellen op de markt zijn, die ook wel tenttrailer worden genoemd, hebben ze een heel ander imago gekregen.

En dat is te merken in de verkoopcijfers want de verkopen van vouwwagens gaan als het ware door het plafond. De verkoop steeg van 2019 naar 2020 met 10%. Het afgelopen jaar kon men een record noteren en werd er dankzij een stijging van maar liefst +24% een record bereikt.

Absoluut record

Dit blijkt uit cijfers van de KCI, de branchevereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie. KCI-secretaris Hans Louwers: “Kamperen was nog nooit zo populair. We tellen nu zo’n 100.000 vouwwagens in Nederland, voeg dat samen met 425.000 caravans en ruim 165.000 campers, dan heb je het over een hele vloot kampeermiddelen die in bezit zijn van Nederlandse kampeerders. En dan hebben we de vele kleine en grote kampeertenten en daktenten nog niet eens meegeteld. Een absoluut record..!!”.

Verduurzaming

Louwers legt uit dat vouwwagens niet alleen ineens zo populair zijn geworden omdat kamperen de laatste jaren in de lift zit. Deze vorm van kamperen past volgens Louwers ook perfect bij de verduurzaming van het autowagenpark: “Hybride en elektrische trekauto’s kunnen eenvoudig zo’n lichte vouwwagen trekken en door zijn stroomlijn vangt hij ook nog eens weinig wind. Ideaal dus voor het steeds groener wordende wagenpark.”

Hip en happening

Vouwwagens worden ook steeds vaker tenttrailers genoemd. Waarom? Louwers: “Tsja, we zien veel innovaties binnen deze vorm van kamperen. In het verleden was je bijvoorbeeld nog wel eens een middag bezig om alles op te bouwen en alle haringen in de grond te timmeren. Terwijl je nu al vouwwagens hebt die je in vijf minuten opzet. Daarnaast zie je steeds meer goed slaapcomfort, gewichtsbesparing en mooie designs. Kortom, bij zoveel innovatie binnen korte tijd past ook een trendy naam, vandaar tenttrailer. Ze zijn gewoon echt hip en happening..!!”

Like dit artikel
Tweet dit artikel