Ook de vijfde editie van All in Caravaning was een groot succes

All in Caravaning Beijing 2016

De 5e editie van de AIC in Beijing was een groot succes

BEIJING – Van 18 tot en met 20 juni werd in het Beijing Exhibition
Center alweer de vijfde editie van All in Caravaning (AIC) gehouden. Deze Chinese kampeerbeurs had een oppervlakte van zo’n 30.000 m² waar 526 exposanten hun noviteiten toonden.

Het aantal exposanten vertoonde daarmee een sterke groei van bijna 80%. De beurs werd dit jaar door ruim 17.000 mensen bezocht. Als je dit vergelijkt met het enorme aantal inwoners van China moge duidelijk zijn dat het kamperen in China nog in de kinderschoenen staat. De bezoekersaantallen stijgen wel sterk, dit jaar kon men een plus van 51% vergeleken met vorig jaar noteren.
Als handelsbeurs heeft de AIC tot doel om de exposanten te laten verkopen. Dat is prima gelukt. Al op de eerste dag wisten vele exposanten interessante orders te noteren. Onder de exposanten bevonden zich merken als RV International, Daloo, CenTech, Shunlv, Zhongyi, Tourist, Deeson, Jiangling, LiveZone en vele anderen. Ook waren er diverse Europese merken vertegenwoordigd, zoals Iveco, Adria, Hymer en LMC. Uiteindelijk zijn er tijdens de beurs zo’n 200 recreatievoertuigen verkocht en zijn er inclusief de follow-up totaal zo’n 1000 verkocht. Er waren dan ook diverse “uitverkocht” bordjes te zien op de beursvloer.

Uiteraard waren er ook de nodige noviteiten te zien. Het Australische merk MWRV was voor het eerst in China te zien, Hymer liet er een nieuwe caravan zien, Adria toonde een nieuwe camper en LMC presenteerde haar Long Life Technologie. Verder waren er ook de nodige nieuwtjes van de lokale producenten.

Bezoekers konden op de AIC niet alleen de vele recreatievoertuigen en accessoires bekijken, maar ook de vele lezingen en seminars bezoeken. Er was ook een RV Culture Zone. Ondanks het feit dat die op een vrij ongunstige plek was gesitueerd trok deze toch de nodige belangstelling. Het doel was om gezinnen te enthousiasmeren om te gaan kamperen. Gezien het feit dat er gedurende de 3 beursdagen zo’n 1100 kinderen deelnamen aan de “AIC RV Camping Boy Scouts” activiteiten was dit prima gelukt.

Ook volgend jaar wordt er in Beijing weer een AIC georganiseerd door de Messe Düsseldorf.

Foto: © Messe Düsseldorf (Shanghai) / AIC

Like dit artikel
Tweet dit artikel