Ook Zwitserland gaat “Tempo 100” invoeren

Ook Zwitserland gaat “Tempo 100” invoeren

Ook Zwitserland gaat “Tempo 100” invoeren

In Duitsland mag je met de auto en aanhanger normaal gesproken 80 kilometer per uur rijden op de Autobahn. Voertuigcombinaties die aan specifieke eisen voldoen en ook als zodoende zijn gemarkeerd, mogen er 100 km/uur rijden.

Deze regeling wordt ook wel de “Tempo 100” regeling genoemd. Je moet de auto en aanhanger dan laten keuren, wat ook in Nederland kan, waarna je een keuringsbewijs en bijbehorende sticker voor op de aanhanger krijgt.

Daarna ben je nog wel verplicht om ervoor te zorgen dat de auto en aanhanger aan de gestelde eisen blijft voldoen. Deze regeling is tot dusver alleen in Duitsland van toepassing.

Maar ook Zwitserland gaat nu een soortgelijke regeling toepassen. De exacte regelgeving is nog niet bekend, maar het komt er op neer dat auto’s over afzienbare tijd 100 km/uur mogen rijden op de Zwitserse autowegen. In het wetsvoorstel staat dat dit straks is toegestaan, mits de aanhanger daar op papier voor geschikt is. Of dat gaat op de manier zoals men dat in Duitsland doet, is nog niet bekend. Ook de ingangsdatum is nog niet bekend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel