Opel Astra is de ‘Trekauto van het Jaar 2016’

Opel Astra is Caravantrekker van het Jaar 2016

Opel Astra verkozen tot Caravantrekker van het Jaar 2016

DEN HAAG – De ANWB meldt dat de Opel Astra zich de ‘Trekauto van het Jaar 2016’ mag noemen. De Astra won het van de 18 andere deelnemers, en wel met klinkende cijfers.

Op het juryrapport staat bij de Opel Astra namelijk een 10 met een uitroepteken. Opel’s  compacte middenklasser scoorde namelijk uitstekend in diverse proeven.

Tijdens de uitwijkproef in het rijparcours, ook wel de lane change genoemd, trok de Opel Astra de 1.250 kilo zware Knaus Sport&Fun met een snelheid van maar liefst 90 kilometer strak langs de pionnen. Volgens de ANWB bleek de wegligging op snelheid en in de bochten ook subliem.

Non-driving jury

Naast deze technische aspecten maakt de ANWB tijdens de test ook gebruik van zogenaamde non-driving jury. Deze beoordeelde de deelnemende auto’s op andere zaken, zoals de beschikbare ruimte, afwerking en praktijkgebruik. De non-driving jury roemde het zitcomfort alsmede de passagiersruimte van de Astra. Alleen hierdoor kon de Opel al de toppositie in de B-klasse opeisen. Door de klassewinst in hun eigen segmenten waren de Skoda Superb Combi, de Volkswagen Touran en de Ford S-Max de directe concurrenten van de Astra voor de eindzege.

De jury beloonde de Opel Astra uiteindelijk met de overwinning vanwege het feit dat de auto geweldige kwaliteiten biedt voor een uiterst vriendelijke prijs. De Opel werd al eerder uitgeroepen tot Auto van het Jaar tijdens de gelijknamige, prestigieuze verkiezing waarin de ANWB ook deel uitmaakt van de jury.

Opel Astra verkozen tot Caravantrekker van het Jaar 2016

Voor het eerst een hybride bij de verkiezing ‘Trekauto van het Jaar’

Er was tijdens deze verkiezing ook een interessant primeur. Tijdens de 2016-editie deed namelijk voor het allereerst ook een hybride auto mee. De Toyota RAV4 Hybrid 4WD deed dat met succes, de jury beoordeelde de Toyota namelijk als zeer goed.

Lees hier meer informatie over de test en de uitslagen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel