Open Camping Dag langs Vlaamse Kust

Campings Kust Vlaanderen

De campings langs de Vlaamse Kust zetten hun deuren open

ZOETERMEER – De Vlaamse kust is een stuk leuker dan de meeste Nederlanders denken. De Vlamingen schrijven de Kust niet voor niets met een hoofdletter.

De stranden zijn er meestal een flink breder dan wij in Nederland gewend zijn. Ook is er een groot aantal gezellige badplaatsen die allemaal weer hun eigen karakter hebben.

Van familiebadplaats Blankenberge tot het meer stadse Oostende met de gezellige vissershaven of het mondaine Knokke, je vindt er van alles wat. De kleinere badplaatsen zoals De Haan, De Panne en Koksijde zijn overigens ook absoluut de moeite waard. Het binnenland, met historische steden als Brugge, Nieuwpoort en Veurne bieden op hun beurt weer de nodige cultuur.

Verder is bijna de gehele Vlaamse kust ontzettend goed bereikbaar. Er lopen wegen én een uitstekende en betaalbare tramverbinding langs het grootste gedeelte van de kust, vaak pal achter het strand.

Open dag Vlaamse campingsVolgens onze zuiderburen is er het hele jaar door voor jong én oud van alles te beleven aan de Kust. Er zijn gezellige festivals, sport-, familie- of kinderevenementen in overvloed.

Wie wil ervaren hoe leuk het is om te kamperen aan de Vlaamse Kust is, kun dat volop beleven tijdens de Open Camping Dag die de Vlaamse campinghouders op zaterdag 2 mei. Die dag zetten de Vlaamse campings in alle badplaatsen namelijk niet alleen hun deuren open maar zijn er ook diverse promoties waar kampeerders van kunnen profiteren.

Meer informatie vind je op www.kamperen-aan-zee.be.

Like dit artikel
Tweet dit artikel