Open dagen bij Kip Caravan vanwege 80-jarig jubileum

Kip viert 80-jarig jubileum

Kip viert 80-jarig jubileum

HOOGEVEEN – Nederlandse bekendste caravanbouwer Kip bestaat dit jaar 80 jaar. Iets om trots op te zijn, en dat is Kip dan ook. De mensen van Kip vieren dit graag samen met alle geïnteresseerden.

Er waren in het kader van dit jubileum in april al een aantal rondleidingen door de Kip fabriek. Eind deze maand zijn er een aantal feestelijke open dagen met rondleidingen en feestelijke acties. Tijdens deze open dagen wordt er een toer door de Concept Store en de aangepaste fabriek gemaakt, ook kan de afdeling voor de fabricage van het nieuwe product, de sanitaire unit, worden bekeken.

Wie naar deze open dagen wil komen, dient zich wel eerst via het formulier op de website van Kip in te schrijven. Na inschrijving volgt er een invitatie per e-mail. De feestelijke open dagen vinden plaats op vrijdag 21 november tot en met zondag 23 november a.s. (van 12:00 tot 17:00 uur). Tijdens deze dagen zal er ook een selectie caravans worden aangeboden met 80% korting op de BTW. Ook kan men onderdelen tegen zeer aantrekkelijke kortingen aanschaffen.

Historie

Alles begon in 1934, toen Jan Kip het huidige bedrijf startte. In 1961 verhuisde de fabriek wegens de vergroting van de productie naar de huidige locatie aan de A.G. Bellstraat in Hoogeveen. Nog steeds worden hier de inmiddels iconische Kip caravans gebouwd. Voordat een caravan de fabriek verlaat, doorloopt deze 16 assemblage stappen. Bezoekers van de open dagen krijgen tijdens de rondleiding uitvoerige uitleg over deze verschillende stappen in het productieproces, waarbij vrijwel alle productieactiviteiten in eigen beheer plaatsvinden. Er is er een moderne lijmstraat voor het verlijmen van de wanden en vloeren en een speciale afdeling voor het produceren van de meubeldelen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel