Opera 2400: nieuwe tunneltent van Karsten

Karsten Opera 2400

Opera 2400, de nieuwe tunneltent van Karsten

UTRECHT – Vandaag konden bezoekers van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht kennismaken met een beurs in een iets andere opzet. Er zijn namelijk aanzienlijk meer tenten en vouwwagens te zien dan tijdens voorgaande edities.

Geheel in dat beeld past ook de noviteit die Karsten in Hal 8 laat zien, namelijk een nieuwe, moderne tunneltent. De nieuwe Karsten Opera 2400 is een moderne tunneltent, die lichter is dan zijn voorgangers en meer dan voldoende plaats biedt aan twee personen.

Volgens Karsten is dit de ideale tent voor kampeerders die verlangen naar een compacte Karsten Tent maar niet in willen leveren op kwaliteit en comfort. Het is een hoge en lichte tent die niet alleen snel op te zetten is, zoals we van Karsten Tenten gewend zijn. Karsten heeft de tent bovendien van alle gemakken voorzien.

Het hoge ontwerp zorgt voor relatief veel leefruimte over de gehele lengte, waarbij de grote ramen aan weerszijden het comfort aanzienlijk verhogen. Door de aanwezigheid van voldoende ventilatiepunten en de lichte kleurstelling biedt de Opera een prettig binnenklimaat bij alle weersomstandigheden. De moderne luifel biedt schaduw en luwte bij zon, wind en regen. Het vaste kuipzeil is vervaardigd van stevig bisonyl en is voorzien van een klapkuip waarmee de hoge entree tot de grond kan worden verlaagd. Uiteraard is er ook voorzien in een hordeur om de beestje tegen te houden.

Uiteraard is ook de Opera 2400 snel en gemakkelijk op te zetten, zoals we gewend zijn van de tenten van Karsten Tenten. Er is gekozen voor stoksleuven aan de buitenzijde van de tent die, zodra de tentstokken zijn doorgevoerd, in zijn geheel kunnen worden dichtgeritst. Daardoor gaat het opzetten eenvoudig en snel, en staat de tent erg stevig.

Like dit artikel
Tweet dit artikel