Opfrisbeurt voor de LMC Style

LMC Style caravan model 2023

Opfrisbeurt voor de LMC Style

LMC presenteerde de afgelopen week zijn noviteiten voor modeljaar 2023. Bij de caravans zal LMC de Style een ingrijpende facelift geven.

Onder de noemer ‘duurzaam en trendbewust’ slaat LMC met de Style een behoorlijk andere weg in. Hierbij kiest LMC voor een geheel andere, wat meer Scandinavische stijl van het interieur. Verder is het aantal indelingen met een hefbed teruggebracht tot één.

LMC Style Lift 500 K met hefbed

De enige indeling van de LMC Style die nog met een hefbed verkrijgbaar is, is de LMC Style Lift 500 K. Dit is een typische familiecaravan, met maar liefst zeven slaapplaatsen. Het stapelbed biedt twee slaapplaatsen. De zitgroep kan worden omgebouwd tot nog eens twee slaapplaatsen. Daarboven bevindt zich het tweepersoons hefbed. Verder is ook de kleine dinette tot een slaapplaats om te bouwen.

Opgefrist interieur

Tot nu toe waren de interieurs van de LMC caravans keurig maar ook niet bepaald opvallend. Het ‘Scandinavische’ interieur van de LMC Style model 2023 ziet er met een saliegroene kastfronten, lichtgrijze stoffering en een betonlook vloer heel verfrissend en uitnodigend uit. De stoffering is overigens geheel vervaardigd van gerecyclede kunststof flessen. Ook bij de gordijnen is rekening gehouden met het milieu, de lichtgrijze vouwgordijnen zijn van linnen vervaardigd. De keuken is voorzien van een nieuwe, zuinige compressorkoelkast en de caravan is voorzien van een railsysteem waar je accessoires en decoraties aan kunt bevestigen zodat je de caravan naar je eigen smaak kunt inrichten.

“Goede gestructureerde helderheid en eenvoud in meubelbouw is onze Style serie troef,” zegt Dominik Osthues, Hoofd Product Management bij LMC. “We hebben consequent het ontwerp gemaakt meer rechttoe rechtaan en dus meer eigentijds. De meubelconstructie is duidelijk en gemakkelijk toegankelijk. Kwaliteit. Vertrouwen. Thuis. Wie op LMC vertrouwt, weet waar hij op kan rekenen.”

De nieuwe rechtlijnige meubeldesign biedt ook meer opbergruimte, bijvoorbeeld in de bovenkasten. Die bovenkasten zijn overigens greeploos. Verder zijn er open legplanken en optimaal geplaatste opbergmeubels.

Minder indelingen

LMC heeft niet alleen het aantal indelingen met hefbed tot één teruggebracht. Ook het totaal aantal indelingen is beperkter. De LMC Lift is in modeljaar 2023 verkrijgbaar in totaal acht indelingen.

Daaronder is ook een nieuwe indeling, de LMC Style 440 D, die de 460 D vervangt. Deze heeft een achterin Frans bed met daarnaast de badkamer. De boven het bed geplaatste kast, compacte linnenkast en uitschuifbare wastafel moet de caravan meer ruimte op een kleinere opbouwlengte bieden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel