Oppompbare Quechua AirSeconds 4.1 ook in Fresh & Black editie verkrijgbaar

Quecha AirSeconds 4.1XL Fresh & Black

Opblaasbare Quecha AirSeconds 4.1 ook in Fresh & Black editie verkrijgbaar

De Franse sport- en outdoorgigant Decathlon heeft inmiddels al jarenlang een populaire collectie van betaalbare oppompbare familietenten. Een van de meest succesvolle modellen, de AirSeconds 4.1, is vanaf dit jaar ook verkrijgbaar in een Fresh & Black versie.

Door de toepassing van de gepatenteerde Fresh & Black technologie warmt de tent minder snel op en is de binnenkant van de tent voor 99% donker. Andere oppompbare tenten en ook de populaire “uitwerptenten”, de 2Seconds, zijn al langer beschikbaar in de Fresh & Black variant.

De Fresh & Black technologie

De Fresh & Black technologie bestaat uit twee onderdelen. Het ‘fresh’ slaat op het feit dat de tent veel minder snel opwarmt dan andere tenten. Dit wordt gerealiseerd door veel ventilatie in de tent in te bouwen en door gebruik te maken van zonwerende materialen. Het ‘black’ slaat op het interieur van de binnentent. Deze is bijna geheel donker, omdat de tent maar liefst 99% van al het zonlicht blokkeert. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen (die vroeg wakker worden door zonlicht) is dit erg prettig.

Ook de AirSeconds 6.3 in nieuwe variant

Quecha AirSeconds 6.3 Fresh & BlackNiet alleen de AirSeconds 4.1 is met een Fresh & Black jasje uitgevoerd. Ook zijn grotere broer, de AirSeconds 6.3, is sinds dit jaar in deze versie verkrijgbaar. Deze tent lijkt in grote lijnen op de 4.1. Het grote verschil zit hem in het aantal slaapplaatsen en het aantal slaapruimtes. De 6.3 heeft in plaats van vier maar liefst zes slaapplekken. Ook heeft hij in plaats van slechts één slaapruimte maar liefst drie slaapruimtes. Ideaal voor (grotere) gezinnen die meer waarde hechten aan de nodige privacy.

Opblaasbare Quechua tenten een groot succes

De betaalbare oppompbare tenten van Quechua zijn sinds hun introductie een paar jaar geleden een groot succes. De gehele lijn, bestaand uit zes verschillende gezinstenten, wordt met de jaren alsmaar populairder. Het is dan ook een logische stap om deze populaire tenten van de Fresh & Black technologie te voorzien. De verwachting is dat uiteindelijk elke Quechua tent in een Fresh & Black versie verkrijgbaar zal zijn.

Landelijke dekking

Decathlon heeft in Nederland inmiddels maar liefst 17 filialen. Deze zijn door heel Nederland verspreid waarmee Decathlon een landelijke dekking biedt. In elk van deze filialen is de AirSeconds 4.1 te verkrijgen. De prijs van deze tent is € 299,99, dat is € 100 meer dan de standaard versie van de AirSeconds 4.1. De AirSeconds 6.3 kost in de Fresh & Black-uitvoering € 599,99.

Like dit artikel
Tweet dit artikel