Oppompbare trekkerstentjes van Alpkit

Alpkit Aeronaut

Oppompbare trekkerstentjes van Alpkit


Alpkit, de Britse kampeer- en buitensportspecialist, introduceert een nieuwe, oppompbare lichtgewicht tent. Er bestaan natuurlijk al meer oppompbare tenten, maar tot dusver niet in het echt lichtgewicht segment.

De nieuwe Alpkit Aeronaut is leverbaar als 1- en 2-persoonsuitvoering en weegt in beide gevallen minder dan anderhalve kilo. Dat is ongehoord licht voor oppompbare tenten.

Daardoor hoeven nu ook fietskampeerders niet langer te stoeien met stokken bij het opzetten van hun tentje. Maar een ander belangrijk doel van het elimineren van de tentstokken was het feit dat tentstokken vanwege hun lengte altijd lastig zijn om mee te nemen in de fietstas. Door het oppompbare concept kun je de tent een stuk gemakkelijker inpakken.

Alpkit Aeronaut

De Aeronaut is ook de allereerste oppompbare tent van Alpkit, het Britse merk dat onder de lichtgewicht kampeerders bekend is geworden door de doordachte Brukit gasbranders. De Alpkit Aeronaut is geschikt voor gebruik in drie seizoenen en heeft een binnen- en buitentent. Je zet hem dus op met een enkele oppompbare luchtkoker van TPU in plaats van tentstokken. Hij is niet helemaal vrijstaand, je moet de tent aan de twee uiteinden aan de grond vastzetten.

Alpkit AeronautHet opzetten gaat eenvoudig en razendsnel. Alpkit heeft de mesh binnentent en ripstop nylon buitentent met elkaar verbonden zodat je die in één handeling op kunt zetten. Je kunt de luchtkoker van de tent oppompen via een standaard Schräder-ventiel, bijvoorbeeld met een standaard fietspomp of voetpomp. De buitentent is gemaakt van 15D Si/PU ripstop nylon, de binnentent van 20D nylon, en de bodem is van 20D PU ripstop nylon. De Aeronaut is er in één- en tweepersoons maten en is nu beschikbaar voor pre order.

Alpkit: “We ontdekten dat er veel frustratie zit in het perfectioneren van je bikepacking uitrusting, om je vervolgens te realiseren dat je nog steeds 40 cm lange stokken op de fiets mee moet nemen. Dat lukt niet altijd even gemakkelijk”.

Door gebruik te maken van innovatieve nieuwe constructietechnieken zijn de mensen van Alpit erin geslaagd een tent te ontwerpen die ook in kleinere fietstassen en rugzakken past. Maar hij is niet handig voor backpacking en bikepacking. Hij is zo gemakkelijk in te pakken dat hij ideaal is voor alle outdoorvakanties, ook met bijvoorbeeld de rugzak, kano en kajak.

De Alpkit Aeronaut 1 kost €199,99, de Aeronaut 2 kost €219,99. Ze kunnen nu al besteld worden maar zijn pas eind april beschikbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel