Optimus Gemini: slimme, ultralichtgewicht dubbele gasbrander

Optimus Gemini gasbrander

Optimus Gemini: slimme, ultralichtgewicht dubbele gasbrander

De Optimus Gemini is een ingenieuze, ultralichtgewicht variant van de klassieke tweepits kampeerbrander. Dit is een van de weinige, zo niet de enige tweepits brander die licht en compact genoeg is voor backpacking en bikepacking.

Ondanks dat is de ongeveer 800 gram wegende Optimus Gemini heel stabiel, heeft hij een ingebouwd windscherm en kunnen de branders goed worden ingesteld. Reden voor de organisatie van de ISPO outdoorbeurs om de Gemini gasbrander een ISPO Outdoor Award in de categorie Trekking & Camping Equipment toe te kennen.

Optimus maakt de Gemini gasbrander in Europa en maakt gebruik van eersteklas materialen. Daarmee blijft de Zweedse producent qua kwaliteit een behoorlijk stapje voor op de gemiddelde 2-pits gasbrander.

Optimus Gemini gasbranderDe branders van de Optimus Gemini hebben een totaal vermogen van 3.000 W. Ze kunnen met de inklapbare bedieningsknoppen nauwkeurig worden afgesteld. Het verzonken ontwerp van de branders creëert een natuurlijk windscherm om optimale prestaties te garanderen, ook in winderige omstandigheden. De opklapbare pannensteunen bieden een stabiele basis voor een grote verscheidenheid aan pannen of koekenpannen. Ze kunnen netjes naast de brander worden opgeborgen zodat de pakmaten zo klein mogelijk zijn.

Voor optimale prestaties is een Optimus butaan/propaan/isobutaan brandstoftankje vereist. Daarmee kan de brander een liter water in slechts 4,5 minuten aan de kook brengen. De totale brandtijd voor een enkele brander op een enkele brandstoffles van 230 gram kan oplopen tot meer dan een uur. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van de buitentemperatuur en hoogte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel