Optimus viert jubileum met Nova 125Y brander

Optimus Nova 125Y multifuel brander

Optimus viert jubileum met Nova 125Y brander

Het Zweedse merk Optimus staat dit jaar alweer 125 jaar synoniem voor innovatie en kwaliteit op het gebied van kooktoestellen voor gebruik buitenshuis. Optimus viert dit bijzondere jubileum met de lancering van een speciale editie van een populaire brander: de Optimus Nova 125Y.

Dit gelimiteerde model, een eerbetoon aan de rijke historie van het merk, combineert traditie met moderne technologie in een ontwerp dat zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. De Optimus Nova 125Y, verpakt in een fraaie en opvallende trommel die herinnert aan de verpakkingen van weleer, is een brander zoals er maar weinig gemaakt worden. En dat is niet alleen om deze jubileumeditie in een gelimiteerde oplage wordt geproduceerd.

Optimus Nova 125Y

Waar de Nova Optimus 125Y zich dus ook mee onderscheidt, zijn de technische specificaties die hem een betrouwbare metgezel maken voor elke outdoorliefhebber. De flexibele poten zorgen voor zowel een stabiele basis als een compact formaat (ca. 140 x 80 x 65 mm), doordat je de poten als het ware om de brander heen kunt opvouwen.

Omdat de 460 gram wegende Optimus Nova 125Y een zogenaamde multifuel-brander is, werkt hij met een breed scala aan brandstoffen ondersteunt, waaronder kerosine, diesel, benzine en petroleum. De brander beschikt over een geïntegreerde reinigingsnaald voor eenvoudige reiniging van de sproeier, zelfs tijdens het koken, en een nauwkeurige vlamregeling. De duurzame aluminium pomp en snelaansluitingen verhogen de veiligheid en het gebruiksgemak. Daarnaast zorgt de pomp met zelfontluchtende functie voor het zuiveren van de brander van brandstofresten en het ontluchten van de brandstoffles. Het windscherm verbetert de prestaties onder winderige omstandigheden en ondanks het compacte formaat biedt de brander voldoende stabiliteit voor grotere pannen. Dit maakt de Nova 125Y een ideale keuze voor nagenoeg alle outdoor avonturen.

Gelimiteerde oplage

Deze Optimus brander is echt een stukje vakmanschap en wordt geproduceerd in een gelimiteerd aantal van 1899 stuks, een getal dat overeenkomt met het oprichtingsjaar van Optimus. Uiteraard is elk exemplaar voorzien van een uniek serienummer, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en verzamelwaarde van de brander.

De betekenis van deze jubileumeditie strekt verder dan enkel de hoogwaardige technische eigenschappen; het is ook een eerbetoon aan de lange geschiedenis van Optimus als pionier in outdoor kookoplossingen. Dat maakt de Optimus Nova 125Y is niet alleen een praktische allround brander voor avonturiers en kampeerders maar ook een verzamelobject voor degenen die de waarde van traditie en innovatie erkennen.

Voor de enthousiaste kampeerder biedt de Nova 125Y een unieke kans om deel uit te maken van de geschiedenis van Optimus. De beschikbaarheid is beperkt, waardoor het belangrijk is om er snel bij te zijn voor diegenen die dit speciale stukje outdoor geschiedenis willen bezitten. De adviesprijs bedraagt € 216,95, in verschillende webshops ligt de prijs net onder de € 200. De normale Optima Nova kost ongeveer € 150. De brandstoffles is niet bij de prijs inbegrepen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel