Opus OP 15 off-road caravan

Opus OP 15 off-road caravan

Stoere Opus OP 15 off-road caravan

De oppompbare Opus vouwwagen is hier al eens in het nieuws geweest en hebben we ook wel eens op een van de grote kampeerbeurzen zien staan. Maar Opus heeft veel meer dan die ene vouwwagen in het programma.

Maar Opus wil zich niet alleen tot vouwwagens beperken en heeft nu ook een stoere off-road caravan ontwikkeld.

Hiermee kunnen de ‘overlanders’ en andere avonturiers ook buiten de gebaande wegen van een stukje comfort genieten. De OP 15, heeft een hefdak voor extra hoofdruimte, een uitschuifbaar interieur en een volledig functionele keuken die aan de buitenkant naar buiten schuift. Door deze uitschuifbare elementen is de caravan tijdens het rijden een stuk compacter, wat het rijden een stuk eenvoudiger maakt terwijl je tijdens het kamperen alle ruimte hebt die je nodig hebt. Omdat de caravan tegen een stootje moet kunnen en die inschuifbare elementen ook het nodige wegen, is hij allesbehalve licht. Hij weegt namelijk ruim 2200 kilo. Voor de meeste Amerikanen, die zo’n aanhanger meestal met een grote pick-up trekken, is dat doorgaans geen probleem. In Europa zal de doelgroep door dit gewicht wel wat beperkter zijn. Hij staat op dubbele schokbrekers en heeft onafhankelijke wielophanging., waardoor hij ook op oneffen terrein een soepel weggedrag heeft.

Off-Grid Comfort

Wie ermee off-grid gaat kamperen, is sterk afhankelijk van de eigen voorraden. De OP 15 heeft een 63 liter tank voor drinkwater, een 50-liter grijswatertank en een 35-liter zwartwatertank. Voor de stroomvoorziening heeft hij drie 100Ah AGM accu’s. Deze zijn gekoppeld aan een 300W zonne-energiesysteem zodat je onderweg altijd genoeg stroom hebt. De uitschuifbare keuken is voorzien van een kookplaat, spoelbak en Dometic CFX75 koelkast. Verder vinden we in de camper ook een kingsize bed en twee stapelbedden. Ook is er een complete badkamer met douche, wastafel en chemisch toilet. Maar de OP 15 heeft ook een warmwaterboiler, airconditioning, geïntegreerd entertainmentsysteem en televisie.

Dit alles weegt dus niet alleen het nodige maar heeft ook zijn prijs. In de V.S. is de Opus OP 15 verkrijgbaar vanaf zo’n $ 45.000.

Like dit artikel
Tweet dit artikel