Opus tenttrailer nu ook in ‘Air’ uitvoering leverbaar

Opus Air tenttrailer

Opus tenttrailer nu ook in ‘Air’ uitvoering leverbaar

ZOETERMEER – De Engelse Opus tenttrailer is bedacht toen Jonathan en Stuart samen een kop koffie dronken. Zij waren op zoek naar een nieuw kampeerproduct, dat aantrekkelijk moest zijn voor kampeerders met een auto, maar dat geen caravan zou mogen wezen.

In dit land heeft voormalig Top Gear presentator Jeremy Clarckson er immers wel voor gezorgd dat caravans absoluut ‘uncool’ zijn. Er is natuurlijk niets mis met een caravan, maar als je in Engeland een nieuwe, jongere doelgroep aan wilt spreken dan moet je dus niet met een caravan komen.

Het werd dus een tenttrailer. Maar niet zomaar een tenttrailer. De Opus ziet er niet alleen prachtig uit, hij biedt ook een zee aan mogelijkheden. Doordat de Opus over een vrij grote wagenbak beschikt en je het deksel in 2 helften zowel naar voren als achteren uitklapt, ontstaat er een tenttrailer van een fiks formaat. In de wagenbak is zelfs ruimte voor een behoorlijk keukenblok en een comfortabele zithoek. Slapen doe je op de uitgeklapte deksels, die ieder groot genoeg zijn voor een tweepersoons bed.

Tot zover het nieuws van begin 2015, toen bovengenoemde Opus ook op de Caravana te zien was. Dit jaar is er een Opus bijgekomen, de Opus Air. Deze is nog makkelijker op te zetten. Je kunt hem namelijk eenvoudig oppompen, waardoor hij binnen anderhalve minuut kan worden opgezet. Dat oppompen gaat via een ingebouwde compressor, een kind kan de was doen.

De boogstokken zijn vervangen door een constructie zoals we ook bij de oppompbare tenten van Karsten zien. De nieuwe Opus Air is ook iets groter dan de eerdere Opus tenttrailer. Bovendien is er ook een voortent voor de Opus Air in ontwikkeling, die ook geheel oppompbaar zal zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel