Organische briketten voor verantwoord BBQ-en

kampeerzaken.nlNu het voorjaar lekker op gang is gekomen zitten we ook steeds vaker achter de barbecue. De barbecue staat voor velen voor genieten, gezelligheid én lekker eten. Klein nadeeltje: er hangt soms een wat minder prettig luchtje aan. Dat luchtje bevat soms, afhankelijk van de brandstof, ook de nodige giftige stoffen. Lokkii biedt dit voorjaar geheel organische briketten op basis van houtskool en steenkool. Deze briketten bevatten geen enkele vorm van petrochemie en geven dus ook geen vieze smaak en giftige stoffen af.
 
Voor ons kampeerders hebben de briketten nog het voordeel dat ze vacuum zijn verpakt, ongevoelig voor vocht en onbeperkt houdbaar. Ook zijn ze makkelijk aan te steken, de organische aansteekformule vraagt om slechts één lucifer.
Na 15 minuten opwarmen is de briket op temperatuur om te kunnen starten met het echte barbecuewerk; het grillen van vlees, vis, spiesjes en andere hapjes. Voor een barbecue voor vier personen zijn twee briketten voldoende voor twee uur barbecueplezier. Na gebruik blijven de briketten in dezelfde vorm over, echter volledig van as. Na afkoelen kunnen ze eenvoudig worden verwijderd en weggegooid.
Dutch Barbecue Association
De Dutch Barbecue Association – dé barbecue promotor van Nederland – heeft de Lokkii briketten getest. Bastiaan Schlosser, president van de DBA, is enthousiast: “de Lokkii briketten bieden een oplossing voor veel mensen. Het biedt gemak, het eten krijgt toch die heerlijke barbecue smaak en het product is bovendien 100% natuurlijk. Wat ons betreft is het een aanwinst op de BBQ markt!”
Verkrijgbaarheid
Lokkii BBQ briketten zijn nieuw op de Nederlandse markt en zijn verkrijgbaar bij slagers, supermarkten, tuin- en doe-het-zelf centra. De adviesprijs bedraagt € 3,99 voor een doosje met twee vacuüm verpakte briketten. Meer informatie op www.lokkii.eu.

Like dit artikel
Tweet dit artikel