Oudste camping van Nederland viert eeuwfeest

Oudste camping: Buiten Gewoon BijzonderCASTRICUM – Camping Bakkum in de Noord-Hollandse duinen bij Castricum viert komend jaar het 100-jarig bestaan. Om alvast in de feeststemming te komen, is op zondag 24 november een speciaal boek verschenen.

Het eerste exemplaar van het jubileumboek werd door campingmanager André Kortbeek uitgereikt aan onder meer de burgemeester.

Het boek, met de titel Buiten Gewoon Bijzonder – 100 jaar Camping Bakkum, staat vol met avonturen van verschillende campinggasten. Er wordt teruggekeken op een eeuw lang kamperen in de duinen. In het boek staan oude en nieuwe verhalen, van toen tot nu.

Pioniers

Camping BakkumDe eerste kampeerders in het gebied dat nu de camping is, klopten in de zomer van 1914 aan bij boerderij Johanna’s Hof met de vraag of zij melk konden krijgen en of dat aan de overkant van de Zeeweg gebracht kon worden. De boer bracht even later een melkemmer naar de overzijde en trof er een Amsterdamse familie in een tent aan. Veel kampeerders zijn in de afgelopen eeuw in de voetsporen van deze pioniers getreden.

Met een geschiedenis die honderd jaar terug gaat, is camping Bakkum de oudste camping van Nederland. De highlights uit de roemrijke historie zijn verzameld in het jubileumboek. Het boek is samengesteld door Hilde Duyx en vormgegeven door Djûke Vaartjes.

Het is te koop bij de receptie van de camping en bij boekhandel Laan in Castricum.

Like dit artikel
Tweet dit artikel