Overal veilig drinkwater maken

Water drinken drinkfles bidon outdoor wandelen

Overal veilig drinkwater maken

Wie veel in de natuur onderweg is, zal merken dat het lang niet altijd mogelijk is om aan veilig drinkwater te koken.

De nieuwe waterzuiveringsset “to go” kan dan een handig oplossing zijn. Deze is heel compact, licht en gebruiksvriendelijk, en kan zo in de rugzak worden meegenomen.

Mocht er geen veilig drinkwater voorhanden zijn, dan kan je dit eenvoudig zelf maken met deze waterzuiveringsset die bestaat uit het Katadyn BeFree-waterfilter, de SteriPEN Aqua-waterzuiveraar en een CamelBak Chute Mag-drinkfles. Dat gaat ook heel eenvoudig. Je vult het Katadyn BeFree-filter met water uit een kraan, meertje of beek en schudt het zo’n 10 seconden. Daarna spuit je het filter leeg in de CamelBak Chute Mag-drinkfles. Vervolgens zet je de SteriPEN Aqua aan om daar 90 seconden door het water in de fles mee te roeren. Hiermee bestrijdt je eventuele virussen en nare smaakjes. Daarna kun je het water veilig drinken.

Katadyn BeFree waterfilter

Katadyn waterfilterMet het gebruiksvriendelijke Katadyn BeFree-waterfilter ga je op pad zonder liters drinkwater mee te sjouwen. De sterke en flexibele Hydrapak-drinkfles is compact op te bergen als hij leeg is. Vol geeft hij een liter gefilterd drinkwater door er simpelweg in te knijpen. Het filter wordt op de fles gedraaid en kan tot wel duizend liter water reinigen. De BeFree filtert geen virussen of nare smaakjes, daarvoor wordt aangeraden de Steripen Aqua-waterzuiveraar te gebruiken. Consumentenadviesprijs € 49,99.

SteriPEN Aqua waterzuiveraar

steripen water zuiverenDe SteriPEN Aqua waterzuiveraar gebruikt ultraviolet licht om bacteriën en protozoa te vernietigen. In tegenstelling tot een filter is een SteriPEN ook effectief in het bestrijden van virussen. Het draagbare apparaat werkt niet met chemicaliën, maar gebruikt dezelfde ultraviolette technologie als waterzuiveringsinstallaties. Consumentenadviesprijs € 54,95.

CamelBak Chute Mag

camelbak drinkflesDe Camelbak Chute MAG Tritan is een 100% lekvrije waterfles met een grote drinkopening. Door de magnetische dopvergrendeling krijgt je nooit het deksel op de neus. De fles is uitgerust met een handige draaghandel en is vaatwasserbestendig. De Camelbak Chute MAG is vrij van BPA, BPS en BPF. Inhoud 1 liter, consumentenadviesprijs € 20.

Like dit artikel
Tweet dit artikel