Overnachten bij Nederlandse boeren via ‘Langs Boerenerven’

‘Langs Boerenerven’

Overnachten bij Nederlandse boeren via ‘Langs Boerenerven’

Er zijn het afgelopen jaar steeds meer alternatieve overnachtingsmogelijkheden voor camperaars bij gekomen. Overnachten bij Duitse boeren via Staybetter, bij Oostenrijkse boeren via Schau auf’s Land en bij Duitse wijnboeren via het Deutsche Weininstitut.

Het kan dus niet op, zeker nu er ook in Nederland een soortgelijke organisatie is.  Want camperaars kunnen sinds kort ook overnachten bij boeren die zijn aangesloten bij ‘Langs Boerenerven’.

Op dit moment is het bewust nog een kleinschalig initiatief. Men vertelde aan de NKC dat er op dit moment vijftien camperlocaties met een agrarische achtergrond bij de organisatie zijn aangesloten. Deze hebben uiteenlopende activiteiten. Sommige zijn alleen nog hobbyboer, maar er zijn ook veehouders, akkerbouwers en bloemenkweker. Het aantal locaties wordt dit jaar niet uitgebreid. Men kijkt eerst hoe het concept aanslaat voordat men aan uitbreiding gaat denken.

Alle rust en ruimte

Willy Nagel van camperplaats Vecht & Weide legt aan de NKC uit hoe het is ontstaan: “Veel camperaars blijven door de coronacrisis in Nederland. Truus Sijm, van Camperplaats bij Sijm in Middenmeer, leek het daarom een leuk idee om een aantal camperlocaties door heel Nederland met een zelfde karakter te verenigen.” En zo ontstond dus het concept ‘Langs Boerenerven’. Willy Nagel: “Je staat met je camper op het platteland, dus er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. En minstens zo belangrijk: er is alle rust en ruimte.”

Locaties

Om zich bij Langs Boerenerven aan te kunnen sluiten, moesten de camperlocaties aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moeten ze het hele jaar geopend zijn. Ook was een score van minimaal vier sterren op Campercontact.com vereist. Als de camperlocatie ook een camper is, dan moeten er in ieder geval aparte camperplaatsen zijn. Ook moet de eigenaren van de locaties iets over hun bedrijf kunnen en willen vertellen.

Geen lidmaatschap

Bij bijna alle andere samenwerkingsverbanden is het een vereiste dat camperaars lid worden van die organisatie. Daar lijkt Langs Boerenerven nog geen sprake van te zijn. De 15 aangesloten boeren worden openlijk op de website van de organisatie vermeld en als je er op klikt, kom je bij de website of Campercontactpagina van de locatie uit. Je kunt dus gewoon reserveren op de manier die voor jou het prettigst is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel